Kolumne

srijeda, 3. studenoga 2021.

Književnost – publicistika 3.11.2021.



Žiri Nagrade Janko Polić Kamov koji čine Andrea Zlatar, Velid Đekić i Nikola Petković (predsjednik žirija) objavio je naslove koji su ušli u uži izbor ovogodišnje nagrade.

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu je nedavno u sklopu Mjeseca hrvatske knjige ugostila književnicu Magdalenu Mrčela koja je predstavila psihološko-kriminalistički roman "Osvetnici" objavljen u izdanju Umjetničke organizacije Kugli&Kugli.

Naklada Ljevak organizira predstavljanje knjige "Crveno na crno" Hrvoja Klasića u četvrtak, 4. studenog, u 19 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Đurđica Klancir, kolumnistica i Božo Kovačević, ambasador.

Gost Monsterclassa koji će se održati u petak, 5. studenog, u 19 sati, u Kinoklubu Zagreb je redatelj Josip Lukić.

Promocija prve pjesničke zbirke "Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze" autora Zorana Vakule održat će se u petak, 5. studenog, od 19 sati, u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Revija malih književnosti održat će se u zagrebačkom klubu Booksa, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na festivalskom dijelu Revije autorice i autori predstavit će se publici na razgovorima i čitanjima od 10. do 17. studenog u Booksi, a događanja će pratiti objava sadržaja na portalu Booksa.hr te Booksinim društvenim mrežama.

Promocija slikovnice "Snovonoša" autora Igora Rajkija i projekcija istoimenog animiranog filma ilustratorice slikovnice Nikoline Žabčić održat će se u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u petak, 5. studenog, u 20 sati.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajam knjiga Interliber održava se od 9. do 14. studenoga na Zagrebačkom velesajmu, najavio je u srijedu predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara (ZNK) Slavko Kozina.

Glazbena knjižara Rockmark objavila je knjigu "Marvel i ostala čudesa", prvu potpunu biografiju najpoznatijeg tvorca stripova Stana Leeja u kojoj autor Danny Fingeroth uvjerljivo objašnjava sva njegova postignuća, ali ne ignorira i kontroverze koje su ga pratile cijeli život.

Židovska vjerska zajednica Bet Israel i Veleposlanstvo Države Izrael organiziraju promociju knjige izraelske pjesnikinje Zelde Schneurson "Svatko od nas ima ime" koju su objavili Bet Israel i nakladnička kuća Stajer Graf. Svečano predstavljanje održat će se u srijedu, 10. studenog, u 19 sati, u Hrvatskom državnom arhivu.

Knjiga "73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji" četvrta je u nizu knjiga koje se izdaju od 2018. godine otkad se u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan albuma. Ovo izdanje donosi 36 zanimljivih intervjua sa ženama koje su na razne načine obilježile hrvatsku glazbenu scenu, a autor knjige je Zlatko Turkalj Turki.

Izvor: Culturet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.