Kolumne

srijeda, 3. studenoga 2021.

Čekamo vas na Velesajmu u paviljonu 5. i 6. te na V.B.Z.-ovom virtualnom Interliberu cijeli studeni!


 
Studeni je mjesec u kojem svi knjigoljupci dođu na svoje, a pogotovo u ovoj posebnoj Godini čitanja: osim na 43. Interliberu, sajamske popuste i mnoštvo noviteta pronađite i u V.B.Z.-ovim knjižarama i web knjižari od 2. do 30. 11.! Snizili smo cijene svih naših naslova pa vas čeka more knjiga na interliberskom sniženju: noviteta za 20 %, a starijih naslova do vrtoglavih 90 %!

Čitajmo domaće!

Domaći autori i autorice s razlogom su sve čitaniji, a V.B.Z. donosi najbolje i nagrađivane knjige naših književnika – objavili smo zbirku kolumni „Puding od vanilije“ beskompromisne Vedrane Rudan, prvi domaći pandemijski roman „Sami“ Marinka Koščeca, zavodljivi mediteranski roman „Dobro mjesto za umiranje“ Lade Vukić, „Sine idemo kući“ Ivice Prtenjače, roman za koji je osvojio Nagradu za najbolji neobjavljeni roman, hvaljeni „Drugi zakon termodinamike“ Drage Glamuzine, Gjalskim ovjenčano „Putujuće kazalište“ jednog od najpopularnijih domaćih autora Zorana Ferića, „Chandra u potrazi za istinom“, prvi roman našeg poznatog ilustratora Milana Trenca, a Borivoj Radaković nakon duže stanke oduševio nas je novom zbirkom priča „Ne plači, dušo“. Upravo je izašao i novi roman Ivice Ivaniševića „Ulica Ferde Pomykala 17”, klasična i finim humorom urešena splitska priča.

Strani hitovi

Naši strani noviteti knjige su koje se čitaju u jednom dahu: napet, šokantan i jeziv triler „Padanje“, roman prvijenac autorice T. J. Newman koji su prozvali jednim od najboljih trilera godine sigurno će oduševiti hrvatsku publiku; knjiga „Pelagija i bijeli buldog“ prvi je dio kriminalističke serije o avanturama sestre Pelagije i hit autora Borisa Akunina, najvećeg ruskog majstora krimića. Inspiriran istinitim događajem, roman "Svjetioničari" ispisuje priču o misterioznom nestanku trojice čuvara sa svjetionika Maiden Rock i o ženama koje su ostale iza njih. „Nađimo se u Cockleberry Bayu“ deseti je roman nagrađivane britanske autorice Nicole May i nastavak bestselera „Mali dućan u Cockleberry Bayu“ u kojima nas ova britanska spisateljica romantičnih komedija vodi na još jedno neizvjesno putovanje do samootkrivanja.

Ljubiteljima inspirativne publicistike nikako ne smije promaći „Mozak bez granica“ Jima Kwika, uglednog svjetskog stručnjaka za poboljšanje pamćenja i ubrzanje učenja, koji surađuje s najvećim svjetskim kompanijama i zvijezdama te „Tajna otpuštanja“ Guya Finleya, knjiga koja predstavlja nove metode, koncepte i načine pomoću kojih svatko može ponovno ovladati svojim životom.

Kuhajmo s V.B.Z.-om!

Kuharice i priručnici koji nam pomažu da živimo zdravije i jedemo ukusnije našli su svoje mjesto i na interliberskoj akciji pa izdavajamo novitet „Knjiga o maslini“ Veljka Barbijerija, još jednu kapitalnu Barbierijevu gurmansku monografiju o mediteranskoj hrani i tradiciji s više od 250 recepata te najavljujemo „Slatku i slanu kvasomaniju“ Anite Šumer – nakon prve knjige „Kvasomanija“, kojom je oduševila ljubitelje pečenja kruha s domaćim kvascem, sada učimo peći najbolje slatke poslastice!

Posveta poeziji

V.B.Z. je veliki dio svoje produkcije posvetio poeziji – predstavljamo novi antologijski izbor poezije Charlesa Bukowskog „Oluja za žive i mrtve“, koji obuhvaća njegove najbolje neobjavljene i u pjesničke zbirke neuvrštene pjesme. To je posljednja knjiga Charlesa Bukowskog, objavljena 25 godina nakon njegove smrti. Ljubiteljima vrhunske svjetske poezije svakako preporučamo i zbirku velikog poljskog pjesnika Adama Zagajewskog „Asimetrija i pravi život“, u kojoj su združene zadnje dvije zbirke objavljene za autorova života.

Zadnja je godina bila plodna i za domaće pjesništvo pa ljubitelji poezije mogu uživati u sabranim pjesmama "Muze i Erineje“ Mile Stojića i novim zbirkama Željke Horvat Čeč „Strogo mirovanje“, Marka Tomaša „Skratimo priču za glavu“, Damira Radića „Kao život sam“ te Mladena Blaževića „Krugovi u žitu“.

V.B.Z.-ovi virtualni Interliber održava se u sklopu projekta „Knjiga svima i svuda“ Zajednice nakladnika i knjižara. Čitajmo više, čitajmo kvalitetno, čitajmo V.B.Z.!

Više o novitetima V.B.Z-a saznajte na www.vbz.hr 
Za recenzentske primjerke knjiga slobodno se javite.

Lidija Krvarić
lidija.krvaric@magmedia.hr



 
USKORO!
Charles Bukowski
Oluja za žive i mrtve

Preveo Damir Šodan
 
Oluja za žive i mrtve najnovija je posthumna zbirka pjesama Charlesa Bukowskoga (1920 − 1994), legendarnog američkog pjesnika i prozaika.
 
Više
 
Adam Zagajewski
Asimetrija i Pravi život

Prevela Đurđica Čilić
 
Adam Zagajewski jedan je od najznačajnijih autora suvremene poljske književnosti. Dobitnik je prestižnih poljskih, europskih i svjetskih književnih nagrada, prevođen na mnoge jezike.
 
Više
 
Strani hitovi
 
 
USKORO:
T. J. Newman
Padanje
 
Padanje je najbolja vrsta trilera. Likovi do kojih vam je jako stalo. Neprekidna, potpuno uvjerljiva neizvjesnost. – James Patterson
 
Više
 
Pelagija i bijeli buldog
Boris Akunin
 
Pelagija i bijeli buldog inteligentan je i zabavan detektivski roman, a istovremeno i izlet u rusku povijest i kulturu. Obožavatelji provokativnih, satiričnih i dinamičnih detektivskih romana Borisa Akunina uživat će i u ovoj književnoj zagonetki.
 
Više
 
Domaći autori
 
 
USKORO!
Ivica Ivanišević
Ulica Ferde Pomykala 17
 
Meka olovka Ivice Ivaniševića ispisuje još jednu melankoličnu, svevremensku i finim humorom urešenu priču, ovaj put o policajcu koji voli kvizove, samotnom inspektoru Frani Bagatu. 
 
Više
 
USKORO!
Milan Trenc
Chandra u potrazi za istinom
 
U svom prvom romanu Chandra u potrazi za istinom Milan Trenc opisuje avanture indijskog gurua Chandre dok putuje Sjedinjenim Američkim Državama sa svojim vozačem i tjelohraniteljem Nikom te producenticama Margaret i Ann.
 
Više
 

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.