Kolumne

ponedjeljak, 4. listopada 2021.

Književnost – publicistika 4.10.2021.



U povodu obilježavanja Dana europske baštine 2021., kao i 60 godina postojanja službe za konzerviranje i restauriranje knjižnične građe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Odjel Zaštita i pohrana NSK u Zagrebu pripremio je 6. i 7. listopada, od 10 do 17 sati, u velikome predvorju Knjižnice program pod nazivom "U srcu NSK – konzervatori-restauratori na djelu".

Književno događanje pod nazivom "Umijeće pisanja" održat će se u Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel, 2. kat) u srijedu, 6. listopada, s početkom u 18 sati.

Iz tiska je izašla knjiga "Najkraće priče iz hrvatskog Domovinskog rata", u nakladi Tiskare Rihtarić i u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Novo izdanje najpoznatijega hrvatskog izdanja Biblije, tzv. Zagrebačke Biblije, objavljeno je u tri nova tvrda uveza, priopćio je u ponedjeljak nakladnik Kršćanska sadašnjost iz Zagreba.

Nakladnik Fraktura objavio je roman "U zemlji drugih" jedne od najvažnijih suvremenih francuskih autorica Leïle Slimani, prvi dio planirane obiteljske trilogije o nadanjima, strahovima, ljubavima i mržnjama koje je proizvelo 20. stoljeće.

Knjigu proznih tekstova različitih žanrova i pripovjednih tehnika književnika Ante Šarca "Osvijetljenim tragom" objavila je splitska Naklada Protuđer.

Nakladnik Stilus knjiga objavio je hit knjigu "Kako pričati priče djeci" američkih edukatora Silke Rose West i Josepha Sarosyja, u kojoj nude niz jednostavnih, kratkih i provjerenih metoda i klasičnih pripovjednih alata koji će roditeljima pomoći da postanu izvrsni pripovjedači.

Promocija knjige "Priče s plaže Pauline P.", autorice Sanje Polak u srijedu, 6. listopada, u 19 sati, u Galleria Business Centru u Zagrebu.

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.