Kolumne

utorak, 19. listopada 2021.

Književnost – publicistika 19.10.2021.



Kulturna manifestacija Dani K. Š. Gjalskog održava se u Zaboku svake godine krajem listopada, u tjednu kada je rođen Gjalski. U okviru manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi — izložbe, kazališne predstave, promocije knjiga i dr. te kao najznačajniji program - svečanost dodjele Nagrade.

Izdavačka kuća Hena com i Austrijski kulturni forum organiziraju u četvrtak, 21. listopada, u 20 sati, predstavljanje knjige "Ja na svojoj strani" autorice Birgit Birnbacher u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

U parku ispred Bookse u četvrtak, 21. listopada, održat će se jesensko izdanje popularne Booksine akcije razmjene knjiga.

U petak i subotu, 22. i 23. listopada, u sklopu završnog dijela 14. Subversive Festivala, u Srpskom privrednom društvu "Privrednik" održat će se simpozij posvećen srpskom književniku i filozofu Radomiru Konstantinoviću. Ulaz na sva predavanja je besplatan i otvoren za javnost!

Predstavljanje zbirke poezije "Istina" autorice Vesne Boinović Grubić održat će se u četvrtak, 21. listopada, s početkom u 17,30 sati, u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Umjetnički program se održava u sklopu Art Fair Zagreb, a svojim nastupima će ga upotpuniti operna diva Antonella Malis.

Predavanje Olega Mandića "Posljednji dječak iz Auschwitza" će se održati u četvrtak, 21. listopada, u vijećnici POU-a Buje, s početkom u 17 sati.

U srijedu, 20. listopada, s početkom u 19 sati, održat će se sedma radionica "Dnevnika poezije" putem platforme Google meet. Radionice su predviđene za sudionike do 25 godina starosti.

Predstavljanje knjige "Najveći uspjesi hrvatskog sporta", autora Dražena Berakovića i Davora Lulića, održat će se u ponedjeljak, 25. listopada, s početkom u 18 sati, u Galleria Business Centru u Zagrebu.

U uži izbor za Nagradu Predrag Matvejević koja se dodjeljuje za književno djelo, bez obzira na žanr, koje odražava vrijednosti uključivosti, otvorenoga društva, ravnopravnosti i istinske slobode govora, ušlo je šest knjiga, a dobitnik nagrade bit će poznat 25. listopada.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.