Kolumne

subota, 7. kolovoza 2021.

Snježana Akrap-Sušac | Ni glazba nije bezopasna

 

Trčeći po zgradi, mali je miš naišao na jednu rupicu. Radoznalo je provirio i ostao bez daha. „Koji sam ja sretnik!“ Pomislio je i ušao u sobu u kojoj je jedna žena mirno spavala. Sve je mirisalo po hrani. Bilo ju je posvuda: u jednom kutu malo sira, kod stola mrvice kruha..., ali najukusniji su bili crveni keksići pokraj jedne lijepe kutije. U nju se moglo čak i ući kroz okruglu rupicu. Iako je bio apolitičan, miš se stalno vraćao crvenim keksićima. Bili su tako ukusni. Njemu je doista bilo svejedno koje su boje bili, privlačio ga je miris. Ukućani su bili neki veseli ljudi i nisu ga pokušavali ni uhvatiti ni tući. Često su slušali glazbu, osobito njemu omiljenu Škorinu pjesmu „Sve je ona meni...“

Nije prošlo ni par dana, a njega su počeli hvatati sve jači grčevi. Uplašio se, ali i je i dalje jeo crvene keksiće. Jednoga dana mu je pozlilo, pao je u nesvijest i nikad se više  nije probudio.


Epilog

Bacili su ga u smeće, dragi čitatelji. Ti „veseli ljudi“ bili su ubojice miševa, a crveni keksi – otrov. Dok je život izlazio iz njega, zadnje što je čuo bilo je: „Sve je ona meni...“ i nastao je mrak.

 „Ne valja biti apolitičan, ali ni glazba nije bezopasna.“ – napisala sam i zatvorila bilježnicu. 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.