Kolumne

srijeda, 30. lipnja 2021.

V.B.Z. | Knjiga tvitova "Ženo, pokrij tu dušu" Fride Šarar razoružavaju brutalnom iskrenošću

 

Nakon zbirke pjesama Halter ego, Frida Šarar donosi nam knjigu koja jednako pršti životnom energijom. 

Kratki tvitovi istodobno su poetski zapisi i aforizmi, dok se duži zapisi čitaju kao kratke priče. Razoružavaju nas autentičnošću i brutalnom iskrenošću jer nema emocije i misli od koje se zazire ili bježi – ljubav, tuga, apatija, depresija, radost, užitak.

Svaki put autorica zareže do kosti, pronicljivo i precizno. Pritom nimalo ne štedi ni sebe ni druge, pa s njom bolujemo, smijemo se i promišljamo, bilo lijeno ljetno popodne ili lud noćni provod. 

Kao što kaže tvitaš bruxbey:

"Tvitovi @AhFrida su anarhični manifest nečega što nema ime.

Kao da su uklesani u kamen šumskog svetilišta zaraslog u mahovinu." 


O autorici: 

Frida Šarar pravo je osvježenje u moru pisanih riječi ovog dijela svijeta. Kroz kolumne se neumorno bori protiv praznih konstatacija, potiče na razmišljanje, spaja rastrgano. Sve to čini nježno, razumljivo i opušteno, iako često preispituje one najskrivenije emocije. One emocije koje nam je lakše ostaviti po strani, izgubiti u glasnoj pjesmi, uz upaljen radio. Ona to ne čini, ona u tišini preispituje upravo ono što najviše i boli, a svojim riječima i nas same potiče da činimo to isto.

“Život je jedna tako zapetljana konstelacija odluka, grešaka, odgovornosti, namera i slučajnosti, okreni obrni, za gotovo svaku situaciju može se naći nit koja raspetljava u smeru svaljivanja odgovornosti na nas same, šta god da je u pitanju. U krajnjoj instanci, krivi smo što smo živi.” Kolumna – Iz Fride: Sama je kriva

“Ja sam u životu često bila tužna. Plakala sam zbog svog promašenog života, slomljenog srca, zbog tuđih problema, zbog sveta takvog kakav jeste. Svaki put sam ponirala duboko u osećanja, nisam ih se bojala, nisam ih zatrpavala, želela sam da svako zagrebem do kraja, kao kutijicu eurokrema.” Kolumna – Iz Fride: Tuge i tugetine

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.