Kolumne

utorak, 9. veljače 2021.

'Zbogom, romantiko!' - nova zbirka priča Sanje Pilić


vrijeme: 08.02.2021.

Ove godine Sanja Pilić objavljuje zbirku priča 'Zbogom, romantiko!' (Mozaik knjiga) koja kroz žensku optiku govori o partnerskim odnosima, stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti, ali i o odlukama koje donosimo ili ih propustimo donijeti.

Poznati ilustrator Marko Jovanovac priče iz ove zbirke oplemenio je svojim ilustracijama, čime je zbirka dobila i dodatno zanimljivu dimenziju.

Sanja Pilić hrvatska je književnica za djecu i mlade, ali i odrasle. U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri objavila je 35 knjiga za djecu i odrasle i 30 slikovnica. Djela ove autorice kritičari okrunjuju brojnim nagradama, a publika joj ostaje vjerna desetljećima zbog čega je već nekoliko godina najposuđivanija domaća autorica. Posljednju zbirku pjesama objavila je 2017. godine, i to zbirku pjesama pod nazivom „Sabrane pjesme“. Zbirka donosi sve pjesme Sanje Pilić, pjesme koje su u međuvremenu stekle kultni status, pjesme koje se rado citiraju, dijele i u kojima se mnogi rado prepoznaju. 2018. godine objavila je knjigu „Sve što sam naučila“ koja sadrži duhovite, zabavne i mudre zapise s Facebooka, promišljanja o životu, ljubavi, prijateljstvu, gubicima i rastancima, ali i veselju i radosti. Autorica je u toj knjizi pokazala kako se i s malo riječi može puno toga reći.

„Zbogom, romantiko!“ knjiga je koja se ima za sebe, posuđuje nikom, a daruje svakom.

Likovi Sanje Pilić uglavnom su osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način. U njima lako prepoznajemo vlastita iskustva ogrnuta u humor, a kratke, dojmljive i jednostavne priče napisane su s lakoćom koja osvaja i čija razina vlastitog prepoznavanja tjera na ponovno čitanje. Proza je to današnjeg vremena. Priče su prošlih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima. Priča „Delete“ koja se nalazi u zbirci nagrađena je prvom nagradom Večernjeg lista „Ranko Marinković“ za 2017. godinu.


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.