Kolumne

ponedjeljak, 2. studenoga 2020.

2. stručni skup 'Ostvarimo potencijale knjižnica – interdisciplinarnost u provedbi programa'

 

vrijeme: 05.11.2020. 10 h

Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora 'SUVAG' Karlovac organizatori su 2. stručnog skupa 'Ostvarimo potencijale knjižnica – interdisciplinarnost u provedbi programa' koji će se održati u četvrtak, 5. studenog, s početkom u 10 sati, putem platforme Zoom.
Cilj stručnog skupa poticanje je multidisciplinarne suradnje u provedbi programa koji motiviraju i potiču pismenost kod djece s teškoćama u čitanju.
 
Sudjelovat će pozvani predavači, stručnjaci iz područja knjižničarstva, psihologije, logopedije i drugih znanstvenih disciplina; kroz pozvana stručna izlaganja dat će odgovore na pitanja vezana uz specifičnosti navedenih djelatnosti u knjižnicama te pružiti smjernice za njihov daljnji razvoj.
 
Dijana Merey Sarajlija, književnica, profesorica fonetike i francuskog jezika, zaposlena kao fonetska ritmičarka – rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Zagreb; izlaganje “Važnost upotrebe govornih vrednota u interpretaciji teksta” Ana Budimir, psihologinja u DV Četiri rijeke, predsjednica Društva psihologa – Karlovac; izlaganje “Potiskuju li ekrani slikovnice?“ Amelija Kovačević, viša knjižničarka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i Željka Miščin, viša knjižničarka u Knjižnicama grada Zagreba; izlaganje “Oblikovanje strategije Nacionalne kampanje “I ja želim čitati!”: istraživanje i promocija” Ivanka Ferenčić Martinčić, književnica i dipl. knjižničarka, ravnateljica Narodne knjižnice Virje; izlaganje “Pripovijedanje – povratak našim izvorima”
 
Skup su podržali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati” i Nacionalna kampanja “Čitaj mi” koje provodi Hrvatsko knjižničarsko društvo s partnerima.
 
Održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i HKD-ove Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama.

 Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.