Kolumne

subota, 10. listopada 2020.

Bilosnić na međunarodnom pjesničkom festivalu u Dijonu

 

Tomislav Marijan Bilosnić ove godine sudjeluje na Međunarodnom pjesničkom festivalu u Dijonu, francuskom gradu u Burgundiji, čija je i povijesna prijestolnica. Na Festivalu uz domaćine francuske pjesnike sudjeluju rumunjski, nizozemski, kurdski, britanski i pjesnici iz drugih zemalja.

Organizatori Međunarodnog pjesničkog festivala u Dijonu su poznata francuska pjesnikinja mlađe generacije Noëlle Arnoult (Paris, 1963.) i rumunjski pjesnik Daniel Dragomirescu, odnosno Biblioteka Universalis i višejezični časopis Contemporary Literary Horizon Collections. Bilosnić u Biblioteci Universalis do sad objavio tri zbirke pjesama „Tigar“, „Afrika“ i „Odisej“ (dva izdanja).

Tomislav Marijan Bilosnić na ovom Festivalu sudjeluje kao jedini hrvatski pjesnik zastupljen u višejezičnoj svjetskoj pjesničkoj antologiji World Anthology / Anthologie Mondiale / Antología Mundial, tiskanoj krajem 2019. godina , a koju je uredila Noëlle Arnoult. U ovu Svjetsku pjesničku antologiju uvršteno je svega dvadeset i pet (25) pjesnika iz cijeloga svijeta, koji su ovog puta i pozvani na Festival u Dijonu, sjedištu Sveučilišta Bourgogne, osnovanog 1722. godine.

Bilosnićeve pjesme na Festivalu bit će predstavljene u hrvatskoj, španjolskoj, francuskoj, rumunjskoj i engleskoj verziji. Organizatori Festivala najavljuju i Svjetsku pjesničku antologiju (2) u kojoj će biti objavljene i Bilosnićeve pjesme.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.