Kolumne

četvrtak, 10. rujna 2020.

Finalisti/ce Nagrade Fran Galović 2020.


vrijeme: 11.09.2020. - 11.10.2020.


Odabrano je 10 finalist(ic)a za Nagradu Fran Galović 2020., a za dobitnika/dobitnicu će se, osim u knjižnicama, moći glasovati i preko interneta.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020. godinu od 63 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta, što je tematsko područje nagrade.

1. Gordana Crnković: Lake šutnje
2. Mihaela Gašpar: Nemirnica
3. Ena Katarina Haler: Nadohvat             
4. Ivica Ivanišević: Kuća
5. Andrijana Kos Lajtman: Stepenice za Stojanku K.
6. Ivan Lovrenović: Putovi su, snovi li su
7. Franjo Nagulov: Zemlja zalazećeg sunca
8. Evelina Rudan: Smiljko i ja si mahnemo
9. Karmela Špoljarić: Rašomon
10. Drago Štambuk: Angjeo s bakljom, Atahualpa

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći  će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x

Glasovanje traje od 11. rujna do 11. listopada 2020. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.
Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen/a na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada 2020. u Koprivnici.

Pratite sve informacije na: www.galoviceva-jesen.eu

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.