Kolumne

četvrtak, 10. rujna 2020.

Ivan Grahovec | I dalje pišem pjesme...


Rođen sam 1946. Poeziju sam počeo pisati u poznim godinama tek od 2017. Do sada sam objavio tri knjige poezije „Minoli cajti“ na kajkavskom i standardu, „Življeje teče“ i „Međimurska reč“ samo na kajkavskom. Prve dvije promocije bile su 2018. godine, a treća 2019. godine, sve tri u Gornjem Mihaljevcu.

Godine 2019. uvršteno mi je u 10 zbornika 21 pjesma. Sudjelovao sam na raznim recitalima i promocijama oko četrdesetak puta. Uglazbljene su mi tri pjesme: „Marica“ koja je izvedena na festivalu „Med Murom i Drovom “ u Prelogu te „Klet“ i „Ljubav med nami“ koje su izvedene na festivalu „Po dragome kraju“ u Adamovcu.

I dalje pišem pjesme, a „Biser si moj“ je moja četvrta zbirka poezije napisana na standardu, a promocija iste je održana u Udruzi umjetnika „Vjekoslav Majer“ iz Zagreba, 17. srpnja 2020. Primio sam desetak zahvalnica za učešće na recitalima i promocijama zbornika. Član sam „Književnog kruga“ Prelog, Udruge umjetnika „Vjekoslav Majer“ iz Zagreba te „Varaždinskog književnog društva“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.