Kolumne

utorak, 11. kolovoza 2020.

Snimljeno 150 minuta priča i bajki za djecu i mlade


vrijeme: 11.08.2020.


U sklopu kampanje „Čitam i uz tebe sam” 45 osoba snimilo je 150 minuta audiovizualnih sadržaja - priča i bajki za djecu i mlade, rečeno je na konferenciji za novinare Udruge za djecu i mlade s teškoćama u razvoju „Uz tebe sam”, u utorak u Varaždinu.

Kampanju je organizirala Udruga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju „Uz tebe sam”, a u suradnji s Odjelom za mlade varaždinske Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović”, provodila se od 2. srpnja do 2. kolovoza ove godine.
„Cilj kampanje bio je kvalitetno ispuniti slobodno vrijeme djece s teškoćama u razvoju, mladih osoba s invaliditetom i druge djece mlađeg uzrasta, uvodeći ih glasnim čitanjem u književne svjetove kroz stvaranje edukativnih sadržaja te stavljanje knjige u središte pozornosti“, kazala je Dijana Petek, dopredsjednica Udruge.

Dodala je kako su građani snimke radili s puno ljubavi za djecu i mlade koji zbog svojih razvojnih teškoća možda nikad neće naučiti čitati te zahvalila svima na empatiji i potpori najranjivijim skupinama društva.

Tijekom kampanje pristiglo je 150 minuta snimaka, koje su svakodnevno objavljivane na društvenoj mreži Facebook i Youtube kanalu Udruge, a snimke su pregledane više od 74.000 puta.

Nikola Leskovar, voditelj literarnih radionica u udruzi „Uz tebe sam“ i jedan od organizatora kampanje kazao je kako je osim priča pristiglo i nekoliko snimaka potpore.

„Priče su bile šarolike tematike. Drago nam je što su dosta čitani hrvatski autori, a neki od njih su i više puta zastupljeni. Primjerice, Grigor Vitez je bio popularan, čitala se Olja Savičević Ivančević, Dubravka Ugrešić, Sunčana Škrinjarić, a od stranih autora bili su tu braća Gimm, Hans Christian Andersen, a čitale su se i Ezopove basne“, rekao je Leskovar, dodoavši da je bilo i autorskih uradaka.

Izvor:Culturnet.hr

„Drago nam je što su nam se pridružile u kampanji i neke poznate osobe poput glumca Jana Kerekeša koji je pročitao nekoliko svojih pjesmica koje je napisao kao osnovnoškolac“, kazao je Leskovar.

Glasnom čitanju pridružili su i neki od varaždinskih novinara, urednika portala i kolumnista te avanturist Marin Zovko. „Svi su oni pripomogli da se glas što bolje raširi“, zaključio je Leskovar.

Članovi udruge „Uz tebe sam” tijekom konferencije za novinare uspostavili su video vezu s nekoliko djece i mladih koji su slušali snimke tijekom kampanje, a svi su oni istaknuli da su sretni i zahvalni na ovoj akciji zahvaljujući kojoj su, kako su kazali, čuli mnogo zanimljivih priča, bajki i pjesama.

Svi audiovizualni uradci ostat će arhivirani te i dalje dostupni na Youtube kanalu udruge „Uz tebe sam”. (Hina)

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.