Kolumne

srijeda, 29. travnja 2020.

Priznanje Američkog knjižničarskog društva Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica


vrijeme: 29.04.2020.

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica nastavlja sa skupljanjem međunarodnih priznanja za svoj inovativan rad. Naime, ova knjižnica je jedna od četiri dobitnika Priznanja Američkog knjižničarskog društva za inovativne međunarodne knjižnične projekte za 2020. godinu.

Knjižnica je priznanje dobila za svoj program „Mala škola korištenja pametnih telefona“ koji je već bio nagrađen 2019. godine EIFL Public Library Innovation Programme (EIFL – PLIP) Innovation Award nagradom za inovativne knjižnične programe koji doprinose kvaliteti života u zajednici korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije u iznosu 1.500 USD (financira Zaklada Bill & Melinda Gates). Koprivnička knjižnica nije prvi put dobila ovo priznanje za svoj inovativan rad, podsjećamo da je i 2014. godine na istom natječaju dobila priznanje za projekt organiziranja lokalne mreže podrške romskoj zajednici.

Dodjelu ovog priznanja pokrenula je tadašnja predsjednica Američkog knjižničarskog društva dr. Loriena Roy te se ono dodjeljuje od 2008. godine s ciljem prepoznavanja inovativnog doprinosa međunarodnom knjižničarstvu. Više o dodjeli samog priznanja i potrebnim kriterijima može se pročitati na stranicama Američkog knjižničarskog društva ovdje. Koprivnička knjižnica nominirana je od strane Hrvatskog knjižničarskog društva kao članica IFLA-e krovne knjižničarske udruge.

O samom programu „Mala škola korištenja pametnih telefona“ ne treba puno pisati jer je to već ustaljeni program koji se odvija uz nesebičnu pomoć naših volontera, ali je svakako prilika da se našim volonterima još jednom javno zahvali za njihov doprinos razvoju međunarodnog ugleda koprivničke knjižnice, ali i same Koprivnice.

Ovo priznanje još jedan je vjetar u leđa koprivničkim knjižničarima i potvrda da se njihov rad za dobrobit lokalne zajednice prepoznaje sve više i učestalije na međunarodnoj, a mogli bismo reći i na svjetskoj razini što dokazuju nagrade, priznanja i napredovanja u struci samih knjižničara.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.