Kolumne

ponedjeljak, 20. travnja 2020.

O recitalu pod nazivom "Stara lipa"


Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja
• 10340 Vrbovec, Zagrebačka 143, mail : osebunjek@gmail.com,

•Poštovani pjesnici,

Obavijest o drugom recitalu kajkavske poezije pod nazivom „Stara lipa :

•Prošle godine na prvom recitalu kajkavske poezije u Vrbovcu, pod nazivom "Stara lipa" javila su se 44 autora s 96 pjesama. Lani su nam došli pjesnici koji su zaista sam vrh amaterizma. Zastupljeni su bili svi krajevi osim Delnica i Ozlja. Za recital koji je bio prvi put organiziran, to je bio veliki uspjeh. Hvala svima koji su sudjelovali.
•Ove godine je na drugi recital kajkavske poezije u Vrbovcu pristiglo 137 pjesama od 56 autora, iz svih kajkavskih krajeva, uključujući i Delnice i Ozalj.

•Prepoznati smo kao kvalitetan recital. Uz sam vrh amaterizma, prijavili su se autori koji su za stepenicu više, već s jednim nogom prema "Društvu hrvatskih književnika". Uz njih prijavljeno je nekoliko članova "Društva hrvatskih književnika".

•Hvala svima prijavljenima na recital. Natječaj je bio otvoren od 15. siječnja. do 15. veljače. Planirana objava autora uvrštenih u Zbornik recitala bila je 15. travnja. S obzirom na pandemiju Corona virusa i mjere socijalnog distanciranja, objava kasni. Ispričavamo se svima, nije naša krivnja. Do kraja ovoga tjedna bit će objava autora, pojedinosti o održavanju recitala će biti kasnije, a sve ovisi o uvjetima ponašanja koji će tada biti na snazi.

•Veliko hvala svim autorima, vaš odaziv je nama čast i priznanje našega rada."

S poštovanjem, Katarina Zadrija predsjednica "Udruge Osebunjek".

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.