Kolumne

utorak, 31. ožujka 2020.

Produžen rok za prijavu na Međunarodni književni natječaj "Moje drago serce"

Zbog situacije uzrokovane koronavirusom i mjera za sprečavanje njegova širenja, obavještavamo vas o promjenama u Međunarodnom književnom natječaju Moje drago serce.

Molimo autore da nam svoje ljubavne priče vezane uz Ozalj pošalju na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com. U jednoj datoteci pošaljite priču pod zaporkom, a u drugoj rješenje zaporke, tj. podatke o autoru. Naravno, povjerenstvu za vrednovanje poslat ćemo samo priče pod zaporkama.

Kako ćemo zbog zabrane javnih okupljanja dodjelu nagrade "Stjepko Težak" za najbolje priče morati odgoditi, odlučili smo produžiti rok za prijavu na natječaj do 30. travnja 2020. Dakle ostanite doma i pišite priče. :)

Zahvaljujemo mnogim autorima koji su nam već poslali svoje priče klasičnom poštom. Naravno, vaše priče svakako ulaze u konkurenciju za nagrade.


Ažurirani uvjeti natječaja "Moje drago serce 2020.":

1. Priče trebaju biti ljubavne te vezane uz Ozalj i njegovu kulturnopovijesnu baštinu.
2. Priče napisane na hrvatskom jeziku mogu poslati autori iz Hrvatske i inozemstva.
3. Priče ne smiju biti duže od 5 kartica teksta (9.000 znakova s prazninama).
4. Priče ne smiju biti već objavljene.
5. Priče se šalju elektronički u .doc formatu na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.

6. Priče se šalju pod zaporkom, a rješenje zaporke šalje se u zasebnoj .doc datoteci. Rješenje zaporke treba sadržavati sljedeće podatke o autoru: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. Navedeni podaci koristit će se isključivo u svrhu proglašenja dobitnika nagrada i kontaktiranja autora. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

7. Prijavom na natječaj “Moje drago serce” autori pristaju da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj njihove priče objavi u tiskanom ili elektroničkom obliku.

8. Nagrada za najbolje priče nosi naziv “Stjepko Težak” u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju. Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kn za prvu nagradu, 3.000 kn za drugu nagradu, 1.500 kn za treću nagradu. Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Termini proglašenja najuspješnijih autora i dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će objavljeni naknadno.

9. Priče se šalju do 30. travnja 2020. godine na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u sastavu:

- prof. dr. Julijana Matanović, književnica, Republika Hrvatska,
- prof. dr. Dubravka Težak, Učiteljski fakultet u Zagrebu, Republika Hrvatska,
- Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle, Bosna i Hercegovina.

Za dodatna pojašnjenja i upite molimo da kontaktirate Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ivana Belostenca Ozalj na broj telefona 0917885963 ili e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.