srijeda, 12. veljače 2020.

Zalogaj poezije 14.02.2020.: Zvonimir Grozdić


Na sljedećoj tribini Zalogaja poezije u organizaciji Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture nastupit će pjesnik iz Lovrana Zvonimir Grozdić.

Tribina je zakazana za petak 14. veljače, s početkom u 19 sati, u Siscia Jazz Clubu.


Povod gostovanju je predstavljanje najnovije zbirke poezije ovoga produktivnog autora ''Utroba'', objavljene potkraj 2019. godine upravo u nakladi spomenute sisačke udruge (Biblioteka Teatar piva).

Knjigu će uz autora predstaviti urednik Siniša Matasović, a o njezinoj kvaliteti dovoljno govore tekstovi već napisani iz pera uvaženih književnih kritičara, Darije Žilić, Franje Nagulova i Vanese Begić.

Voditelj Zalogaja poezije je Salih Kulović.


O autoru:


Zvonimir Grozdić rođen je 23. 08. 1972. godine u Zagrebu. Od 2000. godine živi i radi u Lovranu. S pjesmama i kratkim pričama zastupljen je u više zbornika poezije i proze u Hrvatskoj, BIH i Srbiji. Radove je također objavljivao u književnim časopisima i na portalima za književnost, umjetnost i kulturu: Poezija, Riječi, Književna Rijeka, The Split Mind, Književno pero, Balkanski književni glasnik, Krik, Diogen, Metafora, Helly Cherry itd..

Pjesme su mu 2018. godine prevedene na ukrajinski jezik i objavljene u antologiji suvremene hrvatske ironične poezije “Hrvatski pjesnički huligani”. Za zbirku pjesama “Pigmenti” dobio je nagradu HKD-a “Književno pero”.

Član je uredništva Alternatora, međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost.

Ranije je objavio:
  • “Sanjao sam da sam ubio Doca Hollidaya“ /Astroida, 2013./, pjesme
  • “Omlet od odabranih osmijeha“ /Bratstvo Duša, 2015./, pjesme
  • “Nuspojave“ /DADAnti, 2016./, pjesme
  • “Pigmenti”/FRiKK, 2018./, pjesme

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.