Kolumne

četvrtak, 3. listopada 2019.

Lidija Barić | Recept za početnike



Dobro je znati kuhati, nikad se ne zna 
kad možeš ostati sam, ne daj bože rastave
i gdje si onda, ne možeš gladan pohoditi odvjetnika
kad već moraš dati tolike novce na brakorazvodnu parnicu,
tako su nas učili, vidi kako drugi pa radi i ti
jer jednostavno moraš uništiti bivšeg partnera koji zna kuhati i uzeti mu sve,
a ako ne zna kuhati pa gdje ćeš bolje, neka, nek se i on malo pati.
A ako pak ti ostaneš sam bez ičega, počni kuhati, nema druge
i poslušaj savjete vrsnih kuhara, možda ti spase život. 
Luk je osnovna namirnica, bez njega nema kuhinje,
izmamljuje suze kada ga sjeckaš, a znaš da moraš
pa nastavljaš kroz suze baratati nožićem, porežeš li se, flaster i dobar si.
Kad se ulje zagrije na laganoj vatri (treba paziti da ne zagori 
jer u suprotnom ne vrijedi psovati, možeš se slikati i moraš sve ispočetka)
treba dodati luk u tavu i posoliti ga da omekša
i opet pripaziti da ne pocrni do silne vatre.
Voda je uvijek dobrodošla, kada ispari ostaje gusta smjesa,
umak koji jelu daje život i slatkoću i miris, okus i sok.
Od luka možeš napraviti američke pohane kolutiće
i umakati ih u chilli umak ili umak sa sirom,
a zatim sjesti pred televizor i gledati američki ljubavni film
o njemu i njoj i njihovoj neobičnoj ljubavi
koji će te opet ganuti do suza, a moraš ga opet pogledati
da se prisjetiš kako je biti ganut.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.