Kolumne

subota, 28. rujna 2019.

Zemlja jutarnje tišine – predstavljanje romana o Sjevernoj Koreji


O romanu  Zemlja jutarnje tišine govorit će autor Lovorko Marić
u četvrtak 3. listopada 2019. s početkom u 18:00
u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva 5, Zagreb


SAŽETAK

Zemlja jutarnje tišine je roman proizašao iz četverogodišnjeg istraživanja i potrage za inspiracijom na mnogobrojnim putovanjima. Ključno je bilo autorovo iskustvo u Sjevernoj Koreji, gdje se radnja romana i odvija, čija je sociopolitička atmosfera dočarana kroz iskustva dvaju glavnih likova, turista čija avantura ne teče baš po planu. Predstavljanje knjige uključit će doživljaje iz Sjeverne Koreje i drugih autorovih putovanja – posjeta zonama Černobila i Fukushime, iskustava u Iranu i Iračkom Kurdistanu te anegdota iz Južne Amerike – koji su služili kao nadahnuće za događaje i likove u romanu. Izlaganje će se kratko dotaknuti i glavnih književnih i filmskih utjecaja na stil i strukturu knjige.


O PREDAVAČU

Lovorko Marić rođen je 1987. godine u Zagrebu. Piše od malih nogu. S dvanaest godina napisao je igrokaz za djecu "Pas Gorostas i Mačak Živčak", koji je objavljen trinaest godina kasnije. Nakon završene srednje škole u Zagrebu, studirao je u Austriji i Australiji, a sada živi i radi u Zagrebu. U svojim djelima fikcije dramatizira iskustva koja je stekao na brojnim turističko-istraživačkim putovanjima u geopolitički aktivnim mjestima. Zemlja jutarnje tišine njegov je debitantski roman.


O CIKLUSU PRIRODA UŽIVO

Hrvatsko prirodoslovno društvo, izdavač časopisa Priroda, organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Predavanja se održavaju dvaput mjesečno kao podrška časopisu Priroda, jednom od najstarijih časopisa za popularizaciju prirodnih znanosti u Europi, koji izlazi od 1911. godine.

Više o Prirodi uživo možete naći na mrežnim stranicama Hrvatskog prirodoslovnog društva http://www.hpd.hr/
snimke nekih ranijih predavanja na http://geoset.irb.hr/priroda.html

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.