srijeda, 15. svibnja 2019.

ZvonaiI Nari | FreeZURA


Pozivamo vas da nam se u subotu 18.5.2019. u 10h pridružite u ližnjanskoj knjižnici ZVONA i NARI gdje će u sklopu radionice pisanja i nakladništva programa FreeZURA predavanje o pjesničkom umijeću i ulozi pisca u društvu održati književnik Siniša Matasović. O svojim spisateljsko-nakladničkim iskustvima govorit će i svibanjski gosti svratišta ZVONA i NARI, bračni par iz Chicaga, romanopisac i dramatičar Michael G. Stephens te urednica i publicistica, Susan Wolan. Ne propustite ovu sasvim osobitu književnu matineju u ZVONIMA i NARIMA: SISAK + CHICAGO = LIŽNJAN

A evo podataka o autorima:

Siniša Matasović (Sisak, 1980.) do sada je objavio dvije zbirke poezije i to: „Sisak se uspješno pretvara da spava“ 2015. i „Tvoj novi dečko“ prošle godine. Također, potpisuje i roman „Nećak“ iz 2016. U sisačkom ogranku Matice hrvatske od 2014. godine moderira i vodi poetska okupljanja poznata pod nazivom Stihovnica Siska, a također je godinama bio aktivan i kao zamjenik glavne urednice časopisa Riječi. Stručni je suradnik za područje književnosti pri Sisačkoj udruzi za promicanje alternativne i urbane kulture te pokretač i urednik njihove biblioteke Teatar piva. Od jeseni 2018. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak moderira i vodi književnu tribinu po nazivom ''Siniša Matasović vam predstavlja''. Na prvom službenom prvenstvu slam (slem) poezije u Hrvatskoj održanom 2015. godine bio je viceprvak države. Prevođen je na njemački i ukrajinski jezik.

Michael Gregory Stephens
živi u Chicagu, autor je više od dvadeset knjiga, mahom romana, objavljivan u poznatim nakladničkim kućama kao što je Random House. U svojim djelima od kojih su neka izvođena u kazalištima diljem SAD-a, Stephens problematizira odrastanje u mnogočlanoj obitelji, odnos s ocem i svoje irsko nasljeđe. Predavao je na raznim sveučilištima, između ostalog na sveučilištima Princeton i Columbia.
(Razgovor s njim možete pročitati u ZiN Dailyju: https://www.zvonainari.hr/single-post/2019/05/16/MG-Stephens-at-ZiN )

Susan Wolan rođena je i odrasla u Chicagu u obitelji hrvatsko-poljskog podrijetla. Po završetku studija na Emerson College-u u Bostonu, radila je kao urednica u poznatoj izdavačkoj kući Houghton Mifflin. Sa suprugom M.G. Stephensom surađuje kao urednica njegovih tekstova, ali i kao njegova literarna agentica.  

Ne propustite upoznati ovu sjajnu ekipu u subotu, 18.5.2019. u ZVONIMA i NARIMA u 10h.

Vidimo se!

Projekt FreeZURA sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda
.

Srdačno,
za ZVONA i NARE,
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.