Kolumne

četvrtak, 22. studenoga 2018.

Natječaj za adaptaciju drame u scenarij - rok 30.12.2018.


U sklopu "Dana hrvatske drame na filmu", portal www.drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni igrani film.

Pobjednici natječaja biti će objavljeni tijekom manifestacije Dani hrvatske drame na filmu koja će se održati u veljači 2019. godine u Velikoj Gorici, Zagrebu i Samoboru.

Ova manifestacija posvećena je ekranizaciji hrvatskih drama kao i kazališnim uprizorenjima hrvatskih filmova, te njihovim autorima: scenaristima i redateljima.

Natječaj je otvoren do 30.12.2018. godine.

Svaki autor može prijaviti maksimalno dvije drame.

Pobjednik natječaja osvaja 6.000,00 kn za rad na adaptaciji te suradnju s produkcijskom kućom "Jaka produkcija", koja se sastoji od podrške u produkcijskom razvoju projekta te pripreme projekta za natječaje za realizaciju.

Za prijavu je potrebno poslati email na:  drame@drame.hr s naznakom u predmetu:
"Prijava na natječaj za Dane hrvatske drame na filmu";
Prijava treba sadržavati:
a) naziv drame i ime autora
b) ispunjen obrazac za prijavu drama koji možete naći ovdje (ako tekst već nije objavljen na drame.hr). Ako je objavljen, potrebno je samo poslati naziv drame koju autor želi prijaviti na natječaj.

Sve pristigle drame bit će objavljene na portalu www.drame.hr, a pobjednički scenarij biti će objavljen u novoj rubrici scenarija.

Žiri natječaja sastavljen je od urednica portala Maje Sviben i Lane Šarić te producenta Jure Bušića.
Manifestacija Dani hrvatske drame na filmu sufinancirana je iz sredstava  Grada Velike Gorice te sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti.

Izvor:http://drame.hr/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.