Kolumne

petak, 6. srpnja 2018.

Nagrada 'Tin Ujević' Milku Valentu


Na rođendan Tina Ujevića 5. srpnja tradicijski se održava književna priredba 'S Tinom u Vrgorcu 2018.', na kojoj je predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović proglasio ovogodišnjeg dobitnika pjesničke nagrade 'Tin Ujević' - zagrebačkog pjesnika Milka Valenta.

Njegova nova knjiga postmodernističkih i avangardnih stihova "Otvorena rosa" u nakladi zagrebačkog VBZ-a je po ocjeni prosudbenog vijeća DHK-a najbolju zbirku stihova objavljenu u proteklih 12 mjeseci.

Uz prigodni glazbeni program, svečanost otvorenja priredbe i dodjela nagrade upriličena je ispred rodne kule Tina Ujevića u Vrgorcu na 127. obljetnicu pjesnikova rođenja 5. srpnja 2018.

Priredba' S Tinom u Vrgorcu' proteklih je godina trajala tjedan dana s više programa, koncerata i kazališnih gostovanja, ove godine ima još samo jedan program - u petak 6. srpnja pred Tinovom kulom u 21 sat je pjesnička večer na kojoj će nastupiti Drago Čondrić, Ernest Fišer i Milko Valent - tri autora koji su dobili nagradu "Tin Ujević" u 2016., 2017. i 2018. godini.

Izvor: HRT- Radio Split

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.