Kolumne

nedjelja, 3. lipnja 2018.

Pramcem u sumrak


HOBI

Piše: Jelena Miškić

Kad uletim među police dućana jedino što vidim su one crvene naljepnice - sniženo xy posto. Kao biku da mahneš crvenom maramicom - eto me. Zalijepljena. I crvena etiketa za rub police, bome i ja za proizvod.  Hipnoza.

Tako sam u kvartovskom dućanu kozmetike kupila gel za tuširanje od - pasjeg trna.
Naravno  da čitam deklaracije! Proizvod je ne testiran na životinjama,  veganski! (Mislila da se to samo jede!), bez mineralnih ulja, namijenjen osjetljivoj koži, da, da, dermatološki potvrđen. 9,99 kn. Može! De dva. Tup.

Jaooooo jedva čekam da dođem kući i zguglam koji je to vrag, taj pasji trn, jer vozeći se uz Švapsko brdo, tako me mučila ta biljka da sam cijelo vrijeme mislila, ma to je naša bardaklija. U Vukovaru rastu bardaklije na svakom boljem bajeru. I crvene i žute.

Kad ono, Google kaže kako pasji trn raste na Himalaji i da je poznata biljka zdravlja već tisućama godina. Majku mu staru. Predaleko. I super je to što je zdrav i ljekovit i sto čudesa. Ja to isto tvrdim za vukovarsku... hm - divlju šljivu? Ne znam kako da vam pobliže dočaram bardaklije, onima koji nisu iz Vukovara. Zato, dođite! Imamo i mi svoj - pasji trn, takav dalek put čak na Himalaju - bespotrebno.

Slijedi probni rok ovom neobičnom proizvodu. A ja imam novi hobi - kozmetički proizvodi od neobičnih biljaka.  Na sniženju :) naravno. Sljedeći post je o losionu za tijelo od - bijelih malina. Issss...

Ali imam kvaku. Znam gdje rastu u blizini Vukovara.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.