Kolumne

subota, 30. lipnja 2018.

Park Zrinjevac ponovno postaje plaža s morem knjiga


vrijeme: 30.06.2018. - 08.07.2018.
mjesto: Zagreb; Zrinjevac
Zagrebački park Zrinjevac i ove se godine pretvara u najpoželjniju plažu grada, zahvaljujući jedinstvenoj manifestaciji promocije knjige i čitanja 'More knjiga', koja će od 30. lipnja do 8. srpnja ponuditi Zagrepčanima i njihovim gostima bogat program tajnih filmskih projekcija, glazbenih večeri i happy hour popusta na knjige, uz više od 300 besplatnih naslova ponuđenih na čitanje u ambijentu središnje gradske oaze.

Kako se ističe u najavi, riječ je o projektu nakladnika Lumen kojim se želi svim ljubiteljima knjige ponuditi priliku da obogate svoje privatne knjižnice novim naslovima po promotivnim cijenama.

"U isto vrijeme želja nam je stvoriti događaj koji će biti zanimljiv i atraktivan sve većem broju stranih gostiju koji i u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb", poručila je organizatorica "Mora knjiga" Ana Marija Žužul.

Tijekom desetodnevnog programa posjetitelji će tako imati priliku uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže te svim popratnim ljetnim sadržajima - koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, novoobjavljenim naslovima, ali i prigodnim popustima na sve naslove koji će se moći kupiti za vrijeme trajanja "Mora knjiga".

Za vizualni identitet događanja zaslužni su konceptualni umjetnik Mario Miše i arhitektonski studio B!RO, čija će se zajednička vizija "Mora knjiga" prostirati na preko 300 četvornih metara, a inspirirana je beduinskom kulturom.

Manifestacija je proteklih godina privukla velik broj domaćih i stranih ljubitelja čarobnog svijeta knjiga, a organizatori i ove godine najavljuju brojne zanimljivosti u zelenoj oazi koju nudi park Zrinjevac.

Ljubitelji filma uživat će u tajnim filmskim projekcijama u suradnji s Motovun Film Festivalom, za zaljubljenike u glazbu pripremljen je program nastupa DJ-eva u suradnji s Hrvojem Jelinčićem te DJ kolektivom Frühstück.

Uz bogat popratni zabavni program, tijekom radnih dana svi posjetitelji od 16 do 18 sati imat će mogućnost kupnje knjiga uz posebne popuste, u sklopu Happy Hour-a koji je već tradicionalan dio zagrebačkog "Mora knjiga".

Projekt su prepoznali i podržali Turistička zajednica Grada Zagreba i Ministarstvo kulture.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.