Kolumne

petak, 8. lipnja 2018.

13. Ogulinski festival bajke od 8. do 10. lipnja


vrijeme: 08.06.2018. - 10.06.2018.
mjesto: Ogulin

Pred nama je 13. Ogulinski festival bajke koji će od petka, 8. lipnja, pa sve do nedjelje, 10. lipnja grad Ogulin ispuniti mnoštvom bajkovitih festivalskih dječjih i obiteljskih sadržaja.  

Tijekom sva tri dana Ogulinskog festivala bajke, očekuje vas 22  kazališne predstave, profesionalne i amaterske produkcije. Pipi Duga Čarapa, Pjegavica Iva, Milica na putu oko svijeta, Petar Pan, Kako sam bio sam, Popo i čuvar prirode su samo neke od njih.

Sve predstave su besplatne, doznajemo od Sonje Drašković, direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina koja je glavni organizatior Festivala, a važno je naglasiti i da će se na šest lokacija uz 22 predstave, održati i 16 pripovijedanja, te brojne kreativne radionice i ostali popratni sadržaji poput atraktivnog obilaska i vožnje turističkim vlakićem Bubi. Predstave je ove godine odabrao Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke.

Prvoga dana održavanja Festivala, u petak 8. lipnja, Ogulinski festival bajke je otvorio svoja vrata već od 10 sati, s nizom radionica zanimljivih tema, poput stakleno-drvene priče, make-up šatora, radionice festivalskih maskica, tehničkih radionica, natjecanja s mBot robotima, svjetlećim bedževima i pirografije.  Ovogodišnje iznenađenje Festivala koje možete pogledati od 10 do 18 sati, svakako je i putovanje kroz vrijeme željeznicom – prigodna izložba modela vlakova i željeznice kroz povijest. Na svečanom otvorenju je osim Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić Mažuranić sudjelovale su i Ogulinske mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin kao i Frankopanska garda.

Posebna festivalska atrakcija je polaganje ispita za vožnju na metli, za koju će najvještiji moći dobiti i vozačku dozvolu kako bi postali licencirani vozači. Navečer ćete moći uživati u koncertu puhačkog koncerta DVD-a Ogulin.

Drugi dan Ogulinskog festivala bajke bit će sportskog karaktera, jer već od 9 sati započinje mini turnir u rukometu za djevojčice te 9. međunarodni turnir u nogometu - Karlići, a u 11 sati se svi mogu provozati u rekreativnoj biciklijadi Ciklobajci, koja će se voziti predivnim ogulinskim krajolikom, a koju lokalno zovu i Biciklijada 3 jezera, jer uključuje obilazak čak 3 jezera.

Ove godine će i svi ljubitelji Harryja Pottera doći na svoje jer u subotu, 9. svibnja u 11 sati na sceni Potjeh će se održati radionica Ministarstva magije Hrvatska. Lov na čarobne knjige za sve knjigoljupce je pripremio knjižarski lanac Hoću knjigu, tako da će ulov sigurno biti dobar.

Nedjelja također započinje sportskim sadržajima:  od 9 sati  očekuje vas Bajkoviti turnir u rukometu Tintilinić te nastavak 9. međunarodnog turnira u nogometu – Limači. Posjetite izložbu malih životinjica, pogledajte predstavu Udruge Radost Petar Pan ili posjetite jednu od radionica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.

Ogulinski festival bajke je manifestacija koja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz kazališne predstave, pripovijedanje bajki i priča, radionice za djecu i mlade, koncerte i slično. Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je sam grad Ogulin, kao rodni grad, bio inspiracija za pisanje.

Dođite svi; povedite i roditelje, bake i djedove, pronađite svoju inspiraciju i provedite bajkoviti vikend u netaknutoj prirodi!

Više informacija i detaljan program potražite na službenim stranicama Festivala.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.