Kolumne

ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman


U povodu svoje 20. obljetnice Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku.
Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. 
Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Natječaj je otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine.Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. Rukopis mora biti dostavljen u četiri primjerka na adresu:
Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj „NAJBOLJI NEOBJAVLJENI HRVATSKI POVIJESNI ROMAN“), Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac.
Uz rukopis je obvezno priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).
Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Molimo autore da na rukopis romana napišu zaporku, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze:
zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.
Rok za prijavu radova: do 5. srpnja 2018. godine.
Rezultati natječaja bit će objavljeni u rujnu 2018. godine.
Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kn (deset tisuća kuna), a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.
Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela, a u povodu obilježavanja njezine 20. obljetnice i u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.
Povjerenstvo u sastavu: Nevenka Nekić, književnica, publicistica, povjesničarka i slikarica;  Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, književnik, publicist, književni i likovni kritičar, prevoditelj, povjesničar i diplomat; Miroslav Međimorec, književnik, publicist, diplomat, kazališni i filmski redatelj i Renata Dobrić, ravnateljica GKK odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2018. godine.
Autor osobno sklapa ugovor s Nakladom Bošković.
Organizator natječaja je Gradska knjižnica Kaštela.
Pokrovitelj glavne nagrade je Grad Kaštela.
Više informacija na službenoj stranici Gradske knjižnice Kaštela:
http://www.gkk.hr/vijesti/natjecaj-za-najbolji-neobjavljeni-hrvatski-povijesni-roman/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.