Kolumne

utorak, 22. svibnja 2018.

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika | Kod Marula 2018.


U organizaciji Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika održat će se 7. po redu susret mladih pisaca u Puli “Kod Marula” 2018.,  i to 24. i 25. svibnja na Sveučilištu Jurja Dobrile, u Gimnaziji Pula, Shipyard pabu i u Parku kralja Zvonimira, uokolo spomenika Marku Maruliću akad. kiparice Marije Ujević.

Ove godine gostuju mladi zadarski autori: Hrvoje Bazina, Marta Džaja, Lara Mandli i Vladimir Tomaš.

Dio književnog programa koji će se održati u četvrtak 24. 5. 2018. u Shopyard pubu (ul. Sv. Teodora 1, na Rivi) s početkom u 20 sati, namijenjen je široj javnosti i svi su dobrodošli!

Vladimir Tomaš rođen je 8. svibnja 1998. u Splitu. Nakon završene gimnazije u Splitu, upisao je hrvatski jezik i književnost pri Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru. Odmalena piše, uglavnom poeziju, i sudjeluje na raznim natječajima. Sudjelovao je na Državnoj smotri literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva LiDraNo 2013. i 2017., pjesme su mu uvrštene u razne zbornike, objavljivao u časopisima Poezija, Po(e)zitiva i na internetskim stranicama Top generacije.

Lara Mandli rođena je 1996. u Čakovcu, na dan kad je umro predsjednik Bangladeša. Studentica 3. godine ruskog i filozofije, predstavnica studenata na Odsjeku za ruski jezik i književnost. Intezivnije piše od srednje škole. Objavljivala pjesme po različitim fanzinima. 2013. godine joj je pjesma nagrađena na Šimićevim susretima.

Marta Džaja za sebe kaže: „Ja sam Marta, studiram ruski jezik i književnost i sociologiju. Kroz studiranja u raznim zemljama, shvatila sam da je svatko za sebe svijet koji onda sa svim svojim reljefima ulazi u nove strukture i negdje bolje, negdje manje dobro uklapa svoje teksture. Uplovljavanjem u različite veće svjetove, akademske balone, umjetničke krugove i kvadrate, ugrađujemo u sebe mnogo i mnoge. Bez obzira, i ostajanje može biti postajanje. Odustajanja su također pomaci. Misli su također posao. Imam 23 godine i volim kako me riječi mogu gotovo termički obraditi. Riječi te učine manje prijesnim“.

Hrvoje Bazina rođen je 1993. godine u Splitu gdje završava srednju ekonomsko-birotehničku školu. Ondje ostvaruje prve literarne dosege. 2010. godine s pjesmom Po kiši sudjeluje na državnoj smotri Lidrana u Šibeniku. To mu je jedina objavljena pjesma, a i ta je otisnuta pogrešno. Zatim odlazi u Zadar na studij hrvatskoga jezika i književnosti. Ondje, zajedno s kolegama, osniva Književnu udrugu Ludens i sudjeluje u brojnim književnim i kulturnim projektima. Povremeno moderira pjesničke promocije. Bavi se grafičkim dizajnom. 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.