Kolumne

srijeda, 21. ožujka 2018.

Otvoreno 55. Goranovo proljeće


vrijeme: 20.03.2018. - 23.03.2018.
mjesto: Zagreb, Lukovdol, Rijeka i Pazin

U polukružnoj dvorani teatra &TD u Studentskom centru u Zagrebu sinoć je otvoreno 55. Goranovo proljeće. Na otvorenju su nastupili svi pjesnici i pjesnikinje koji će iduća tri dana u Rijeci, Pazinu i Zagrebu čitati svoje pjesme – 18 domaćih i 17 stranih autora i autorica, dobitnika i dobitnica mnogih značajnih svjetskih, europskih i domaćih književnih nagrada.

Pjesnici su čitali na jezicima na kojima pišu uz glazbenu pratnju Sare Renar, dok je publika hrvatske prijevode pjesama mogla čitati na platnu.

Ova najstarija domaća pjesnička manifestacija otvorena je pjesmom Ivana Gorana Kovačića iz zbirke 'Lirika' (1932), a u ime Odbora program su predstavili Ana Brnardić Oproiu i Goran Čolakhodžić.

Program se nastavlja u Lukovdolu gdje se 21. ožujka, na prvi dan proljeća, svjetski dan poezije i rođendan Ivana Gorana Kovačića u 12 sati dodjeljuju pjesničke nagrade. Ovogodišnji Goranov vijenac pripao je Tonku Maroeviću, a Goran za mlade pjesnike Mariji Dejanović. Nakon svečanosti u Lukovdolum pjesnička karavana putuje u Rijeku, gdje se od 20 sati u klubu Palach nastavlja pjesnička čitanja.

U četvrtak, 22. ožujka u 12 sati u Book caffeu Dnevni boravak u Rijeci predstavit će se pjesnici europske pjesničke platforme Versopolis, nakon čega autori nastupaju u pazinskom Kaštelu. Program 55. Goranovog proljeća završava povratkom u Zagreb i zatvaranjem ovog međunarodnog festivala u petak, 23. ožujka u 20 sati u Jazz & Cabaret klubu Kontesa.

Ulaz na sve programe je besplatan!

Program manifestacije

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.