Kolumne

četvrtak, 25. siječnja 2018.

Damjan Abou Aldan u Koprivnici predstavlja knjigu 'Svi moji svjetovi' i projekt 'Damidania'


vrijeme: 31.01.2018. 19 h
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6

U srijedu, 31. siječnja, u 19 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica Damjan Abou Aldan predstavit će svoju knjigu 'Svi moji svjetovi' i projekt 'Damidania' - virtualnu platformu na kojoj je moguće kreativno stvarati, djelovati, objavljivati priče u svim umjetničkim formama, a koja započinje klasičnom, tiskanom knjigom – prvom pričom.
 
Od siječnja 2018. svaki tjedan se objavljuje jedna priča i jedna ilustracija.

U predstavljanju knjige autoru će se pridružiti Marija Križić koja će čitati ulomke i Sanela Đurkan, lektorica.

Svi moji svjetovi priča je o jednome dječaku koji kreće u potragu za svojim crtežima (svjetovima) koje je odnio jedan nenajavljen – neočekivan – nezamišljen vjetar. U toj potrazi susreće likove koje su njegovi crteži podsjetili da su i oni nekada tražili svoje svjetove. Vidjevši da su njegovi crteži dali smisao onima kojima je on najviše trebao, uz više ili manje nevolja vraća se u svoje dvorište iz kojeg je, zajedno sa zecom i krenuo.

Damjan Abou Aldan živi u Križevcima, no profesionalno je vezan uz Koprivnicu i Zagreb gdje radi kao nastavnik u Srednjoj školi i stručni suradnik na Medicinskom fakultetu. Od najranije dobi pokazuje interes za slikanjem kojem se posvećuje 2008., a paralelno se iskušava u ilustraciji i klasičnoj animaciji. Iako ima iskustva s pisanjem knjiga stručne tematike (do sada objavljeno 6), ovo je prvi put da se predstavlja i ilustriranom pričom. Ovom prigodom u prostorima Knjižnice bit će postavljena i izložba ilustracija ovog svestranog i talentiranog autora.
 
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.