Kolumne

ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Zvonko – književna nagrada za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade: Kako je Flegmarin postao kapetan


Odajući počast prerano preminulom kolegi Zvonku Todorovskom, nagrađivanom autoru knjiga za djecu i mlade, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) ljetos je raspisalo 4. natječaj Zvonko za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade.

Četveročlani je žiri u sastavu Snježana Babić-Višnjić, spisateljica i urednica, Silvija Šesto, spisateljica, urednica i predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Mladen Kopjar, spisatelj i član Društva, te Vlasta Golub, prošlogodišnja pobjednica Zvonka, nakon pomna iščitavanja čak 38 prispjelih rukopisa koji su odgovarali propozicijama natječaja odlučio da je pobjednica četvrtog natječaja Zvonko Magdalena Mrčela i njezin roman „Kako je Flegmarin postao kapetan“.

Riječ je o duhovitoj obiteljskoj priči s ozbiljnom temom – dolazak prinove u obitelj Balić koja remeti dotadašnju obiteljsku dinamiku. Radnja romana postavljena je na nekoliko pripovjednih platformi, točnije svaki član obitelji dobiva prostor za svoje predstavljanje u prvom licu, pri čemu oni postaju više od književnih likova – postaju uvjerljivi i punokrvni junaci naše svakodnevice, nalik na naše susjede, rođake, prijatelje.

Tekst ilustrirao Marijan Lončar.

Nagrađenoj autorici dodijelit će se medalja, 1000 kuna i tiskati knjiga, te će dobiti 100 autorskih primjeraka nagrađena djela. Svečana dodjela nagrade zbit će se u subotu, 9. prosinca 2017. u 11 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom placu, Preradovićeva 5.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.