Kolumne

petak, 10. studenoga 2017.

Izdavačka kuća Iris Illyrica predstavlja | Zbirka bajki Bob, bobić, mahuna autorice Mirjane Mrkela


U subotu, 11. studenog u 12:00

Izdavačka kuća Iris Illyrica (paviljon 6) na Interliberu predstavlja pravi dragulj dječje književnosti - zbirku bajki Bob, bobić, mahuna.


Dolazi nam u goste Mirjana Mrkela, nagrađivana dječja književnica, te Branka Hollingsworth Nara, jedna od najboljih hrvatskih ilustratorica. Razgovarat ćemo o bobu i ostalim mahunarkama, čitat ćemo bajke i igrati igre.

Bob se može jesti na brojne načine, ali se o njemu mogu i pisati bajke. U ovoj ćete knjizi saznati koliko djece ima kraljica Mahunarka, kako je kraljevna Bljedunjava vratila boju svojim obrazima i koja tri dobra spavaju u bobovome zrnu. Doznat ćete i koja je tajna uspjeha najboljega vrača na svijetu, što su kuhari radili dok je kraljevna spavala te još mnogo toga.

Autorica Mirjana Mrkela vam poručuje:

Ne morate zavoljeti bob, ali znajte: U Dalmaciji, gdje ja živim, a i u okolnim krajevima, bob je od davnina bio važna namirnica. Zašto više nije, sami odgovorite! Učinimo što možemo kako bismo ispravili tu nepravdu! Ja sam napisala priče, a vi nastavite dalje! Kušajte bob, kuhajte ga i uzgajajte! Ili makar uživajte u ovim pričama!

http://www.irisillyrica.com/knjiga/bob-bobic.-mahuna-29

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.