Kolumne

petak, 3. studenoga 2017.

Hrvatski autori na bečkom sajmu knjiga


vrijeme: 08.11.2017. - 12.11.2017.
mjesto: Beč, Austrija

Bečki sajam knjiga će u okviru programa 'Donau Lounge' po šesti put ugostiti i veliki broj autora iz podunavski zemalja pa time i Hrvatske... 

Bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN ove godine slavi 10 godina postojanja, a održat će se gotovo u isto vrijeme kada i zagrebački Interliber, naime od 8. do 12. studenog 2017.

Ovogodišnji je sajam prvi put popraćen manifestacijom pod nazivom „Duga noć knjige“ koja će se održati odmah prvog dana tj. 8. studenog u vremenu od 19.30 do 24.00 sata i privući će brojnu publiku, izdavače i autore.

Kao glavno mjesto održavanja bečkog sajma knjiga poslužit će Bečki velesajam tj. njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije diljem grada.

Bogat program s preko 350 izlagača i 380 autora nudi mnogo noviteta, a zvijezde ovogodišnjeg bečkog sajma knjiga međunarodno su priznati autori Karl-Markus Gauß iz Austrije, Rober Harris i Jonathan Coe iz Velike Britanije te Ljudmila Ulitzkaja iz Rusije.

Sajam će u okviru programa „Donau Lounge“ po šesti put ugostiti i veliki broj autora iz podunavski zemalja pa time i Hrvatske.

Austrijskoj čitalačkoj publici tako će se predstaviti Slavenka Drakulić s romanom „Dora i Minotaur: Moj život s Picassom“, Lidija Klasić s putopisom „Još 172 dana do ljeta“ te Vlado Bulić s romanom „Putovanje u srce hrvatskog sna“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.