Kolumne

utorak, 17. listopada 2017.

U GKK otvoren Mjesec hrvatske knjige 2017.



Mjesec hrvatske knjige 2017." u Gradskoj knjižnici Kaštela otvoren je u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome u ponedjeljak 16. listopada uz predstavljanje prve zbirke poezije „Moje prve pjesme“ Anđele Bilić, učenice 5. r. OŠ prof. F. Lukasa, te uz igrokaz „Od korice do police“, kojega su izveli učenici Dramsko-recitatorske grupe pod voditeljstvom učiteljice Lenke Biuk.

Nagradivši velikim pljeskom izvedbu igrokaza o knjigama i knjižnicama, učenici 1. D i 1. C razreda s učiteljicama Esmom Sarajčev i Ivanom Meštrović su na isti način nagradili i Anđelu Bilić, koju je predstavila njena bivša učiteljica Esma Sarajčev.

Nakon što je pedesetak prvašića s radošću poslušalo Anđeline pjesme o knjigama,učenju, bajkama i pričama, književnim likovima, prijateljstvu i učenju, te nakon što su im „tete knjižničarke“ pročitale priču „Najveća čarobna kapa na svijetu“, upoznavši ih pritom s Dječjim odjelom GKK i načinom posudbe knjiga i slikovnica, uručene su im jednogodišnje besplatne iskaznice Gradske knjižnice Kaštela. S obećanjem kako će što češće dolaziti u Knjižnicu posuđivati knjige i kako će pročitati „najviše knjiga na cijelom svijetu“, prvašići su se sretno i zadovoljno vratili u školu s besplatnim članskim iskaznicama GK Kaštela.
Inače, istog dana je u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu otvoren izložba maketa brodova autora Borisa Lemca, koju će svi posjetitelji Knjižnice moći razgledati za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige, odnosno do 15. studenog.

Osim brojnih kreativnih radionica i igraonica, čitaonica, pričaonica, igrokaza, predstavljanja knjiga i književnih tribina, GKK će i ove godine provesti akcije "Vratite knjige bez naplate zakasnine - svaki petak" i "Upis po 45.00 kn na dan hrvatskih knjižnica - 10. i 11. 11.".

I ove godine GKK traži najstariji dokument i knjigu u Kaštelima, te organizira 5. nacionalno natjecanje u glasnom čitanju za učenike osnovnih škola.

Svi oni koji vole putovati ili sanjariti o putovanjima uživat će u putopisnom predavanju "Glas iz Sahare" Damira Vujnovca, dok će svi brojni obožavatelji emisije "Na rubu znanosti" i ove godine moći sudjelovati u "Književnoj tribini s Krešimirom Mišakom".

Program Mjeseca hrvatske knjige: http://www.gkk.hr/vijesti/otvaranje-mjeseca-hrvatske-knjige-gkk/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.