Kolumne

srijeda, 20. rujna 2017.

Snježana Akrap-Sušac | Apolon i intelektualka


Hodao je žustro unatoč prekomjernoj težini. Sebe je vidio kao mladog privlačnog čovjeka, iako ni od mladosti ni od privlačnosti nije ostalo puno tragova. Novac kojeg je zarađivao utjecao je da ima takvu sliku o sebi. I djeca već znaju da se novcem kupuje sve pa i mladost i ljepota.

Iako mlađa od njega, intelektualka je svojim skromnim životom, kojeg joj je omogućilo obrazovanje, bila ono što jeste: sredovječna žena s narušenim zdravljem, ljepotom u tragovima i ne baš gipkim tijelom. Međutim, iako je bila ljepša od slike koju je imala o sebi, još uvijek ju je bilo lako učiniti nesigurnom. Kada je Apolon, kako ga je podrugljivo zvala, gotovo s nelagodom objašnjavao poznaniku da je ona nekadašnja ljepotica s kojom se povremeno viđa, osjećala se tako bijedno, a i bijesno da bi mu najradije prolila piće u lice. Nije to učinila. Ostala je toga dana s njim još nekoliko sati. Seks koji je uslijedio, bio je kao i Apolon - nije ostalo puno tragova od mladih dana. On to, naravno, nije tako doživljavao pa kad je na njezinom licu vidio jedva prikriveno razočaranje, skoro ljutito je prokomentirao kako ne misli valjda da bi se on trebao osjećati krivim.

Džentlmenski ju je odvezao na njezinu adresu i s primjesom krivnje, osobito zbog gotovo neugodne šutnje tijekom vožnje, rekao da ga poljubi. Ovlaš ga je dotaknula usnama. I to je bilo to - susret Aplona i intelektualke. Posljednji susret. Njega su čekale mlađahne božice noćnog života, željne bogatih pratitelja, a nju - knjige, željne  čitatelja.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.