Kolumne

srijeda, 26. srpnja 2017.

Svijet barbara glavna tema ovogodišnjeg festivala fantastike Liburnicon


vrijeme: 18.08.2017. - 20.08.2017.
mjesto: Opatija

Dvanaesti Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 18. od 20. kolovoza u Opatiji, a glavna tema ovogodišnjeg festivala je 'Svijet barbara'.

Festival će se održati u prostoru opatijske Osnovne škole R. K. Jeretov, a u programu će se nastojati održati ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja, što je uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, kažu organizatori iz opatijske Udruge Kulturni front.


Uređenjem prostora i točkama programa organizatori ove godine naglašavaju teme kao što su stara europska plemena, njihova povijest i mitologija. Atmosferu tog vremena dočarat će pričama o hrabrim ratnicima, mističnim druidima i bićima iz legendi.

Posjetitelji će moći sudjelovati na predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te u društvenim igrama.

I ove godine očekuje se dolazak poznatih znanstvenika, pa je najavljen dolazak Korada Korlevića, Davora Horvatića, Davora Jadrijevića i novinara Krešimira Mišaka, a počasni gost bit će američki pisac Alexander Freed, autor i suautor više od 60 knjiga i drugih publikacija koje se bave fantastikom i znanstvenom fantastikom. Među njima je i knjiga "Rogue One: A Star Wars Story" za koju je dobio mnoge nagrade, a uvrštena je među New York Times Best Sellers. Uz knjige, Freed je radio i kao scenarist za puno računalnih i društvenih igara poznatih proizvođača te kao scenarist za brojne stripove. Veći dio njegovih publikacija povezan je s "Ratovima zvijezda", pa se može reći da je nakon Georgea Lucasa, riječ o jednom od značajnijih autora koji su doprinijeli razvoju tog fantastičnog svijeta, ističu iz Liburnicona.

Na Liburniconu se očekuje više od 1500 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva, a program je namijenjen svim dobnim skupinama - od zabavne i kreativne dječje druidske škole s edukativnim sadržajima, uz predstave, igre, radionice i kvizove, do predavanja i prezentacija za raznolike ukuse. Posjetitelje očekuje nagradni fond, ponuda izlagača te glazbeni program.

Festival organizira dvadesetak mladih iz opatijske Udruge Kulturni front, a pomaže im 50 volontera i suradnika, uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Opatije, Milenij hotela, Festivala Opatija i Turističke zajednice Grada Opatije. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.