Kolumne

četvrtak, 27. srpnja 2017.

Pjesničke večeri na Sustipanu


vrijeme: 28.07.2017. - 01.08.2017. u 21 sat
mjesto: Sustipan

U sklopu programa 63. Splitskog ljeta, publici će se na Sustipanu tijekom idućih dana predstaviti djela triju velikana hrvatske poezije  - Tonča Petrasova Marovića, Drage Štambuka i Jakše Fiamenga. Bit će to prigoda da se njihove stihove upozna bolje, intimnije, da se izbliza zaviri u njihove začudne svjetove kroz živu riječ.  

Što jest i tu je naziv je prve pjesničke večeri posvećene Tonču Petrasovu Maroviću koja će se održati u petak 28. srpnja s početkom u 21 sat na Sustipanu. Tekstove su odabrali i pjesničku večer pripremili Bruna Bebić i Trpimir Jurkić, koji će, uz Petru Kovačić Pavlinu, Anet Matulić i Donata Zeku, govoriti pjesnikove stihove i prozu, uz glazbenu pratnju čelistice Mie Grubišić i gitariste Gorana Stefanovića.

Slijedi:

30.7. Večer poezije s Dragom Štambukom -Zlato i prah kraljeva

Drago Štambuk, liječnik i diplomat, poetski kozmopolit, jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pjesnika. Jezik tretira s ježećom žestinom, a sustavno poništavajući povijesnu dijakroniju uspostavlja u svom djelu magičnu istovremenost koju prepoznajemo kod Kavafisa i Seferisa. Nazivajući ga žrecom i osamljenikom, Vesna Parun naglašava njegovu posvemašnju izdvojenost, dok ga veliki Raymond Carver smatra istinskim pjesnikom.

1.8. Večer poezije s Jakšom Fiamengom - Oteto iz tmine

Skice iz životopisa, stihovi iz zbirki koje su obilježile iznimno bogati poetski svijet ovoga autora, odabir kritičkih zapisa o stvaralaštvu, ali i nezaboravne zabavno-glazbene, klapske, konačno šansonjerske muzičke medaljonske cjeline bit će dijelovi programa posvećenog velikome pjesniku.

Ulaz je slobodan.

http://www.splitsko-ljeto.hr/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.