Kolumne

subota, 3. lipnja 2017.

Claudio Magris na Sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak

4. lipnja, Rijeka
I ove godine V.B.Z. dovodi europske pisce svjetskog glasa na Sajam knjiga i festival autora vRIsak!


Pozivamo Vas da nam se sutra u 18,00 sati pridružite u antikvarijatu Ex libris i pozdravite našeg gosta iz Italije, Claudija Magrisa. 

18,00 h – Geneza knjige: Od rukopisa do prijevoda

Sudjeluju: Claudio Magris, Milan Rakovac, Ljiljana Avirović, Nikola Petković

Ex libris – Riva boduli 3b

Radujemo se Vašem dolasku!
Za sve informacije stojimo na raspolaganju.
___________________________________

Claudio Magris (Trst, 1939.), prozaist, kritičar, polihistor i istraživač mikrosvjetova Srednje Europe jedan je od vodećih talijanskih pisaca čija su djela prevedena na više od dvadeset jezika. Predavao je njemački jezik i književnost na Sveučilištu u Torinu i Trstu te na različitim sveučilištima izvan Italije. Od 1994. do 1996. bio je zastupnik u talijanskom parlamentu. Dugogodišnji je kolumnist dnevnika Corriere della Serra.

Magris je u trajnom dijalogu s našom književnošću i kulturom: knjigama, velikim intervjuima, sudjelovanjem na književnim manifestacijama, tekstovima koje piše o našim piscima u Italiji te  kao dramatičar.

Autor je više od trideset knjiga: Habsburški mit u modernoj austrijskoj književnosti (1963.), Itaka i dalje (1982.), Trst: identitet granice (u suradnji s A. Arom, 1987.). Djelima Nagađanja o sablji (1984.) i Dunav (1986., s nekoliko stranica o Krleži), prelazi granicu između eseja i fikcije. Kulturalno putovanje u prostoru i vremenu nastavlja i u djelima Ono drugo more (1991.) i Mikrokozmi (1998). Piše i kazališna djela te radiodrame Godine 2015. objavio je roman Obustaviti postupak.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.