Kolumne

četvrtak, 26. siječnja 2017.

Mirnes Modrić | Piše iz hobija


Mirnes Modrić diplomirani je pravnik. Rođen je u Tuzli gdje je i završio fakultet. Živi u Banovićima. Nezaposlen je. Piše iz hobija.

Do sada je pisao za Diogen magazin, Front slobode, Blacksheep.rs, Konkursi regiona, Internovine, Kutijaljubavi, Pokazivač, a objavljivao je i u sarajevskom Oslobođenju.

Dobitnik je 15 međunarodnih priznanja za kratku priču. Posebno se ističu nagrade u čast Stanislava Prepreka, Duška Trifunovića i dr. Dobitnik je i treće nagrade žirija po raspisanom natječaju u Oslobođenju kao i prve nagrade koju dodjeljuju čitatelji.

Knjiga "Molitva za ljubav" objavljena je prije dvije godine i naišla je na odličan prijem čitatelja, ali do sada nije kao autor bio predstavljen u Hrvatskoj.

Recenziju knjige Molitva za ljubav napisao je  BH književnik i novinar Mustafa Smajlović.

U pripremi mu je i nova knjiga "Svjedočenje kožom". 

Svi zainteresirani mogu knjigu mogu kupiti po cijeni od 3,00 eura plus poštarina.

e-mail: mirnesmodric@gmail.com

Još jedno pismo za Maju

Već nekoliko dana nije mogao spavati. Mjeseci bez nje su mu bili dugi kao stoljeća. Nesanica ga je vodila u ludilo. Bojao se, ali ne zbog sebe. Kćerka mu je bila najvažnija. Davno se zakleo svojoj voljenoj da će život posvetiti odgoju njihove kćerke. Večeras je ponovo u svojoj radnoj sobi čekao jutro iscrtavajući osmice u svom kretanju kao da je bio u samici. Prebirao je po sjećanju. Na kraju se odlučio kao i uvijek. Uzeo je olovku, zaškripao stolicom i počeo da piše:

"Draga Majo,

Treći je dan devetog mjeseca od tvog odlaska.

Nigdje ne izlazim. Opet pišem. Nikome ništa ne govorim, a i nemam šta da im kažem. Brojim dane i patim u sebi. Uvijek isto. Papiru se jadam, jer znam da me neće osuđivati zbog riječi koje ti posvećujem. Znaš li da si bila jedina zbog koje sam plakao? Nikad to nećeš saznati. Čežnja je ušla u svaki kutak moje sobe. Osjećam se zdrobljeno. Čekam dan da zaboravim patnju i bol koju crtam riječima. Moja duša nikad nije jecala dovoljno duboko za neki veliki stih u koji bih, pišući ga, vjerovao da će te vratit.
...
Čitao sam opet onu medicinsku literaturu. Nisam otkazao pretplatu. Stiže mi s tvojim katalozima. Pišu da su pronašli novi lijek za carcinoma mammae. Opet je u eksperimentalnoj fazi. Koliko ja razumijem, to je opet samo "plati za možda". Igraju se, Majo, tuđim životima...."

"Još jedno pismo za Maju", odlomak priče koja je objavljena u knjizi "Molitva za ljubav"


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.