Kolumne

utorak, 4. listopada 2016.

Daniela Bobinski | Što je nekada bilo potreba, postalo je i sada je, drag dio života


Daniela Bobinski je rođena 1969. u gradu Saint Amand Les Eaux u Francuskoj. Nakon kratkog boravka,vraća se zajedno s roditeljima u Hrvatsku, gdje i danas živi.

Nakon završene osnovne škole u Jastrebarskom, te srednje odgojiteljske u Zagrebu, diplomirala  na Pedagoškoj akademiji  u Zagrebu čime stječe zvanje odgojitelja predškolske djece.  Radi  u Dječjem vrtiću „Radost“ Jastrebarsko kao odgojitelj. 

U slobodno vrijeme aktivno sudjeluje u kulturnom životu grada: dugogodišnja je članica je i glumica Gradskog kazališta Jastrebarsko, pjevala je u zborovima, te nekoliko godina i vodila zbor mladih Ruah, sudjelovala je u raznim kulturnim manifestacijama, kao sudionica i voditeljica. 

Pjesme su joj objavljene su u knjizi Nine Škrabea  „Pisci jaskanskog kraja“,  Ogranak matice Hrvatske u Jastrebarskom objavio  je i njenu zbirku pjesma „Iza šutnje“ (2013.)

Sudjelovala je i u zajedničkim zbirkama Kulture Snova „ Svim na zemlji mir veselje“(2015.), „Tebi ljubavi za Valentinovo“ (2016.)  međunarodnoj zbirci poezije, „More na dlanu“(2016.), Antologiji 2 facebook pjesnika (2016.)  međunarodnoj zbirci poezije. Pjesme, priče, tekstove objavljuje i na internetskim portalima i  stranicama.U pisanju se dotiče raznih tema kako svjetovnih tako i duhovnih. Osim poezije piše i kratke priče te priče za djecu.

Aktivno već godinama sudjeluje na večerima poezije u organizaciji Narodne čitaonice i knjižnice u Jastrebarskom, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, Gradskog kazališta Jastrebarsko te Zagrebačkim večerima poezije u organizaciji Kulture snova.

Pisati je počela 1987. godine. Od tada nije uspjela prestati. Negdje putem (trenutak odluke nije zabilježen) zapravo je odlučila da ni ne želi prestati. Čak štoviše. Što je nekada bilo potreba, postalo je i sada je, drag dio života. Nedavno je napisala i scenarij za dječju lutkarsku predstavu. Veseli se novim dodacima biografiji.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.