Kolumne

utorak, 27. veljače 2024.

Klasja Habjan i Marija Ott Franolić | O slikama i pričama - Galerija Prozori, najava

 



Galerija Prozori

Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zapoljska 1, Zagreb


NAJAVA


Razgovori u Prozorima

O SLIKAMA I PRIČAMA: KLASJA HABJAN I MARIJA OTT FRANOLIĆ


srijeda, 28. 2. 2024. u 18.30 h


Kako se u stvaranju Klasje Habjan nadopunjavaju ilustracija i grafički dizajn te što je potiče na kreativno izražavanje? Otkud joj fascinacija crno-bijelim tonovima, kako nastaju tekstovi koje sama piše i ilustrira, za razliku od onih koje ostvaruje u suradnji s drugim umjetnicima te što sama čita i što bi drugima preporučila za čitanje?
 
O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će ilustratorica i grafička dizajnerica Klasja Habjan i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

Klasja Habjan je ilustratorica, grafička dizajnerica i spisateljica koja često u svom radu spaja sve od navedenog, oblikujući autorske knjige, slikovnice i naslovnice.

Marija Ott Franolić je književna kritičarka, teoretičarka i urednica, s Andom Bukvić Pažin je napisala knjigu "Velika važnost malih priča: zašto i kako čitati djeci".


O PROGRAMU

Ovo je prvi razgovor u sklopu programa Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja koji se odvija u suradnji Galerije Prozori s portalom Moderna vremena. Program proizlazi iz prvotnog koncepcijskog i izložbenog usmjerenja Galerije Prozori prema izlaganju ilustracije te s vremenskim odmakom propituje odnos slike i teksta u mediju slikovnice u suvremenom kontekstu, s naglaskom na njihovom umjetničkom, kritičkom i aktivirajućem potencijalu.

Više o programu: https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/o-slikama-i-pricama-klasja-habjan-i-marija-ott-franolic/65938   

 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.