Kolumne

petak, 19. svibnja 2023.

Domofest 2023. – kaštelanski festival domoljubnih pjesama

 

Povodom Dana hrvatske državnosti Gradska knjižnica Kaštela u suorganizaciji s Osnovnom školom kneza Trpimira i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela u utorak 23. svibnja 2023. g. s početkom u 19.30 sati u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu organizira DOMOFEST – kaštelanski festival domoljubnih pjesama na kojemu će nastupiti učenici Osnovne škole kneza Trpimira pod vodstvom Darija Cuculića, prof. glazbene kulture.

Nakon što je u OŠ kneza Trpimira provedeno prednatjecanje u pjevanju domoljubnih pjesama u kategoriji „od 5. do 8. razreda“ na DOMOFESTU će nastupiti odabrani učenici koji će pjevati hrvatske pjesme domoljubne tematike.

Glazbene izvedbe osnovnoškolskih pjevača ocjenjivat će stručno Povjerenstvo u sastavu: Ankica Cicvarić, profesorica likovne kulture, vjeroučiteljica i glazbenica; Pere Eranović, glumac HNK Split i glazbenik; Zdravko Kraljević, član zbora HNK Split; Nikša Krpetić, književnik i glazbenik te Darijo Cuculić, prof. glazbene kulture, a bit će dodijeljena i nagrada publike.

Za vrijeme zbrajanja glasova publike i glasova povjerenstva učenici kaštelanskih osnovnih škola čitat će domoljubnu poeziju Antuna Gustava Matoša.

Grad Kaštela će kao glavni pokrovitelj DOMOFEST-a osigurati jednodnevni izlet za razrede koji dobiju nagradu Povjerenstva i nagradu publike.

Ulaz je besplatan.

Više informacija na broj: 021 226 001

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.