Kolumne

četvrtak, 2. ožujka 2023.

Kratka priča i mala matineja - jedinstvena suradnja kazališta i kina!


Kratka priča i mala matineja novi je program u Kaptol Boutique Cinema, započinje 4. ožujka!

Hladni i kišni vikend prilika su za povezivanje obitelji na neke inovativnije i kreativnije načine, a pravi doskok vikend lješkarenju na kauču nudi - jedan stari, ali jednako nježan oblik zabave. Prvo pričanje priče, a potom film za cijelu obitelj. Kaptol Boutique Cinema i Kazalište Mala scena pokreću zanimljivu suradnju u kojoj će podjednako uživati i veliki i mali. 


"Kratka priča i mala matineja" novi je program koji u prvi plan stavlja povezivanje obitelji kroz umjetnost i zabavu - kazalište i film kao medije ujedinjenja, komunikacije i - kvalitetno provedenog zajedničkog vremena.


 ‘’U ovoj suradnji htjeli smo proizvesti nešto što će se najmlađima urezati u sjećanje, poticati maštu i kreativnost, a istovremeno otvarati pitanja, doticati važne teme na suptilan način. Poanta je da ću djeci pričati priče. Jer upravo iz njih, kao što već godinama gledam u Maloj sceni, djeca najbolje uče. Primjerom, simpatičnom i naizgled nebitnom metaforom. Čak i u brzini svijeta unutar koje odrastaju, trenutak za priču ne samo da je jednako bitan nego i moćniji je nego prije. Smiraj i iz smiraja izniče poruka. ’’ - kaže Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica Kazališta Mala scena koja će u svijet čarolije pričanja priča sve zainteresirane u Kaptol Boutique Cinema prostoru privući već ove subote, 4. ožujka  u 10:45. 


Buga će mališane u program uvesti pričom, a druženje u kinu nastavlja se matinejama; od 11:15 h pogledajte i hrvatski animirani film “Cvrčak i mravica”, od 11:30 najnoviji hit  “Pastanian i tri njušketira”, dok cijeli raspored možete doznati na stranicama i na blagajni kina gdje je moguće kupiti i ulaznice za projekcije. Sve do 17 h čeka će vas olovčice, bojice, papiri i sve potrebno da se tragovi uspomena s priče ili filma prenesu na papir. Ulaz na priču u 10:45 i crtaonicu je besplatan. 


‘’Nije riječ samo o još jednom programu. Riječ je u suštini o - iskustvu. Mnogima je sve teže dohvatljivo zajedničko vrijeme, ali nužno je pronaći ga zbog zdravijeg odrastanja onih kojima smo najviše potrebni. Iako, jednako je važno poslušati priču i odraslima kako bi se opustili. Priča pa film s porukom, divan su spoj o kojem smo dugo vremena razmišljali, sad je napokon došao tren da taj spoj oživimo. Želimo da izgleda točno onako kako su izgledala i naša, tehnološki manje obilježena djetinjstva. Ima nešto ljepote, ima nešto smiraja u toj ideji da jedna obitelj jedne subote, u plejadi svega što se nudi danas, uživa na jedan tako običan, a već isuviše neobičan način ’’ - ističu organizatori.


Ako ovog vikenda želite drugačiju zabavu, onu zabavu o kojoj ćete pričati danima, više informacija potražite na kaptolcinema.hr i na društvenim mrežama kina.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.