Kolumne

ponedjeljak, 19. prosinca 2022.

Gradska knjižnica Kaštela | Hrvatska od kneza Trpimira do danas uz predstavljanje romana Vatrena vila



Književno-glazbeno-dramska večer Hrvatska od kneza Trpimira do danas uz predstavljanje romana Vatrena vila – Legenda o Mili Gojsalić, dobitnika ovogodišnje Književne nagrade Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir održat će se u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u utorak 20. prosinca u 18.30 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu (Biskupova palača, Muzej grada Kaštela, Gospojska štrada 1) u sklopu obilježavanja 1170. obljetnice Trpimirove povelje i 1130. obljetnice Muncimirove povelje, povodom 630. obljetnice izgradnje prve obrambene kule nadbiskupa Andrije Benzija na morskoj obali te u sklopu obilježavanja Dana Gradske knjižnice Kaštela.

Književni natječaj GKK i ovogodišnji pobjednički roman predstavit će Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, Zoran Bošković, direktor Naklade Bošković i Nenad Stojković, autor romana Vatrena vila. U sklopu večeri bit će uprizorena dva ulomka iz romana, dok će u glazbenom dijelu programa nastupit će Antonija Teskera, sopranistica HNK Split uz klavirsku pratnju Ane Šabašov.

 

Projekt Gradske knjižnice Kaštela Kaštelanska kulturno-povijesna baština u čijem sklopu GKK organizira i Književni natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije, a glavni pokrovitelji natječaja su Grad Kaštela, koji će autoru najboljeg romana dodijeliti novčanu nagradu i Naklada Bošković, koja je tiskala pobjednički roman u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

 

Radujemo se Vašem dolasku.

 


Renata Dobrić,

ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.