Kolumne

srijeda, 14. prosinca 2022.

BIB 2023. – Poziv za sudjelovanje na 29. Bijenalu ilustracije u BratislaviHrvatski centar za dječju knjigu – Hrvatska sekcija IBBY-ja, od 1997. godine organizira nastup hrvatskih ilustratora na BIB-u i prema statutu BIB-a odgovara za odabir umjetnika koji će predstavljati Hrvatsku.

Svaki ilustrator ima pravo sudjelovati s ukupno 10 ilustracija iz najviše 2 objavljene knjige. Izlažu se knjige i originalne ilustracije. Umjetnici koji su ranije sudjelovali na BIB-u mogu sudjelovati s ilustracijama iz knjiga objavljenih 2021. i 2022. godine, a oni koji prvi put sudjeluju mogu sudjelovati s ilustracijama iz knjiga objavljenih u prethodnih 5 godina. Knjige moraju zadovoljavati opremom i kvalitetom. Odabrane ilustracije treba u knjigama označiti.


Rok za prijavu je 13. siječnja 2023. godine.

Knjige s označenim ilustracijama i podacima za kontakt (broj telefona, adresa i elektronička adresa) mogu se predati osobno na info-pultu Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, u radno vrijeme knjižnice, radnim danom od 8 do 20 i subotom od 8 do 14 sati ili poslati poštom na adresu:

Isabella Mauro
Gradska knjižnica
Hrvatski centar za dječju knjigu
Starčevićev trg 4
10 000 Zagreb

O izboru za BIB 2023. odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu:Svjetlan Junaković, ilustrator, slikar, kipar, redoviti profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu,
Olga Majcen Linn, povjesničarka umjetnosti, voditeljica Galerije Vladimira Nazora, KGZ i
Petra Dolanjski Harni, povjesničarka umjetnosti, Odjel za djecu Knjižnice S. S. Kranjčevića, KGZ.

Obavijest o izboru umjetnika za nastup na BIB-u 2023. bit će poslana elektroničkom poštom do 31. siječnja 2023. godine, a nakon toga će se odabrane autore zatražiti originalne ilustracije i prijavnice koje će se o trošku Hrvatskog centra za dječju knjigu dostaviti u Bratislavu.

Međunarodna izložba ilustracija na BIB-u trajat će od 4. 10. do 3. 12. 2023. godine, u Bratislavskom dvorcu, a originali će autorima biti vraćeni do travnja 2024. godine.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.