Kolumne

srijeda, 13. srpnja 2022.

Stihovnica Siska 16. srpnja 2022. | Matko Abramić

 


Sljedeća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu 16. srpnja u 20 sati, u Glazbenom paviljonu (Šetalište Vladimira Nazora). Kao glavni gost nastupit će Matko Abramić. Predstavit će pjesme iz svoje najnovije zbirke poezije ''Reci mi... (Stihomašina)'' (Sandorf 2021.), kao i dio svog ostalog opusa.


Foto:Marta Džaja
Matko Abramić
 (Čakovec, 1984.), objavio je četiri zbirke poezije: ono je samo olujne boje... (2007.), Mala doza samizdata (2017.), Segunda dosis (2020) i Reci mi… (Stihomašina) (2021.). Izvodi performanse Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu, na kojima prolaznicima piše pjesme na staroj pisaćoj mašini na: Danima performansa, Špancirfestu (Varaždin), Pantesalijskom pjesničkom festivalu (Larisa, Grcka), na Cest is d’Best, u Noći knjige (Zagreb), na Adria Art Annaleu (Split) te na mnogim drugim manifestacijama u Hrvatskoj i regiji. Zajedno s Michaelom Reedom (Mitjom Smiljanićem) napisao, producirao i režirao kratki igrani film Edgar koji je prikazan na nekoliko europskih festivala kratkog igranog filma. Jedan je od autora zastupljenih u digitalnom zborniku poezije Di si bio 2020?: stihovi pod maskom s ciljem prikupljanja donacija za knjižnicu u Petrinji. Živi na potezu Varaždin-Zagreb i radi kao književni urednik.


Stihovnica Siska se i ove godine odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH te Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.


Srdačno,

Siniša Matasović,
moderator Stihovnice

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.