Kolumne

četvrtak, 17. veljače 2022.

Proglašenje dobitnika književne nagrade V.B.Z.-a za mlade do 18 godina 💌


Inspirirani knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato "Mladima", koju smo objavili u biblioteci Na margini pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije, u prosincu 2021. godine V.B.Z. je  pokrenuo literarni natječaj za mlade do 18 godina "Sve je lako kad si mlad?"
 
Na natječaj su pristigle čak 83 sjajne priče pa je žiri u sastavu urednica Sandra Ukalović, prevoditeljica i stručna suradnica V.B.Z-a Nikolina Dadić, voditeljica društvenih mreža V.B.Z-a Vedrana Bibić, urednica dječjih knjiga Aleksandra Stella Škec i urednica Koraljka Penavin (predsjednica žirija) izabrao 15 priča koje su se istaknule kvalitetom i maštovitošću te ušle u finale natječaja.

U utorak, 22. veljače u 13 sati u V.B.Z.-ovoj knjižari u Z centru u Zagrebu održat će se svečano proglašenje pobjednica i pobjednika natječaja. Bogate nagrade dobit će čak šest učenika i učenica, odnosno tri najbolje priče mladih do 15 godina i tri priče mladih od 15 do 18 godina.
 
Pobjedničke priče bit će dostupne na web stranici vbz.hr.
U sklopu objave natječaja i noviteta “Mladima” V.B.Z je pokrenuo novu biblioteku V.B.Z. junior posvećenu osnovnoškolcima, u kojoj će se naći zabavne knjige najboljih domaćih i stranih autora i autorica, atlasi, enciklopedije i mnogi drugi zanimljivi i edukativni naslovi koje će razvijati ljubav prema knjizi kod mladih čitatelja.
 
Biblioteka „Na margini“ jedinstveni je trogodišnji projekt izdavačke kuće V.B.Z. pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije. Projekt je stvoren kako bi se hrvatske čitatelje upoznalo s nekim od vrhunskim djela europskih književnosti koja otvaraju teme o problemima s kojima se suočavaju marginalizirane društvene skupine i istodobno promovirala hrvatska književnost na stranim jezicima. Projekt obuhvaća objavljivanje, promociju i distribuciju 30 visokokvalitetnih književnih djela, najvećim dijelom manje zastupljenih književnih vrsta (grafički roman, poezija, dječja književnost i kratke priče). Moto biblioteke je: „Prepoznaj sebe u njemu i njoj koji nisu poput tebe i mene“ (Carlos Fuentes).
 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.