Kolumne

utorak, 12. listopada 2021.

Književnost - publicistika 12.10.2021.


Hrvatska matica iseljenika najavljuje predstavljanje knjige "Na putu bez povratka / On The Road Of No Return" autora Dušana Kalogjere koje će se održati u četvrtak, 14. listopada, u 13 sati, u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Sljedeća Stihovnica Siska na rasporedu je u srijedu, 13. listopada, u restoranu Bijela Lađa (Sisak, Lađarska ulica 5), u 19 sati. Kao glavni gost večeri predstavit će se ugledni književnik i slikar iz Velenja Zlatko Kraljić, član Društva slovenskih pisateljev i Društva hrvatskih književnika.

Peta radionica Virtualne slikovnice u sklopu prvog modula "Priroda je izvor priče" održava se putem online platforme BigBlueButton 15. listopada.

Tribina Književni petak, pod nazivom "Suvremeni imperativ ljepote" će se održati u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu 6, u čitaonici na 1. katu, u petak, 15. listopada, s početkom u 20 sati. Događaj će se prenositi i putem interneta - YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba.

Inkluzivni audiovizualni književni program "Knjiga svima", svojevrsni nastavak programa "Film svima" će u petak, 15. listopada, imati svoje finale od 17 do 20 sati u riječkoj Dječjoj kući uz panel raspravu na temu "Kome trebaju inkluzivne kulturne prakse?", radionice pisanja na brajici, pričanja na hrvatskom znakovnom jeziku te radionice pričanja i čitanja priča. "Knjigom svima" će se proslaviti početak Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodni dan bijelog štapa.

Treći razgovor u sklopu programa ovogodišnje edicije Connect/Reflect na temu "Razgovori između teksta i naslovnice: Marko Gregur / Vošicki" održat će se u petak, 15. listopada, u 19 sati, u Gradskoj galeriji Striegl (1. kat Holandske kuće u Sisku).

Predstavljanje devetoga sveska Hrvatskoga biografskoga leksikona (Lo–Marj) održat će se 14. listopada, u 13 sati, u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža.


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.