Kolumne

utorak, 28. rujna 2021.

Književnost – publicistika 28.9.2021.


Godišnja skupština Društva hrvatskih književnih prevodilaca održat će se u petak, 1. listopada, u 18 sati, u kazalištu Mala scena, a u sklopu skupštine će biti uručene nagrade za najbolje prijevode u protekloj godini te nagrada za životno djelo.

Tribina "Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu" održat će se u parku pred Booksom u četvrtak, 30. rujna, u 18 sati, a ugostit će Ivanu Bodrožić i Mirtu Maslač.

Naklada Mala zvona objavila je novu slikovnicu književnice Sanje Lovrenčić i ilustratorice Vendi Vernić - "Luda kuća".

Nakladnik Fokus objavio je novu knjigu slavnog norveškog pisca krimića Joa Nesbøa, zbirku mračnih i uvrnutih priča "Stručnjak za ljubomoru i druge priče", u kojima se kralj skandinavskog noira bavi moćnim ljudskim emocijama i njihovim mogućim posljedicama.

"Lastin novi dom" naziv je slikovnice Marijane Križanović koja će uskoro izići iz tiska u izdanju Adopte, udruge za potporu posvojenju. Slikovnica donosi dirljivu priču sa spektrom snažnih emocija o lasti Vlasti koja sanja obitelj.

"Književni kompas Sisačko-moslavačke županije" svoje putovanje nastavlja u Lipovljanima. Susret je zakazan u Narodnoj knjižnici i čitaonici, u srijedu, 29. rujna, s početkom u 18 sati.


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.