Kolumne

petak, 24. rujna 2021.

Književnost – publicistika 24.9.2021

 

književnost – publicistika
 
Četvrta radionica "Dnevnika poezije"
U utorak, 28. rujna, s početkom 19 sati, putem online platforme Google meet održat će se četvrta radionica u sklopu aktivnosti "Dnevnik poezije" iz projekta "Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost" koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sanja Pilić: "Maša i izlet"
Jedna od najčitanijih autorica u Hrvatskoj Sanja Pilić, književnica s istaknutim osjećajem za pisanjem dječje proze, objavila je novi nastavak priče o Maši – jednog od najprodavanijih dječjih serijala u Hrvatskoj – "Maša i izlet" (Mozaik knjiga, 2021.).

Predstavljanje slikovnice "Moje mjesto pod suncem"
O slikovnici "Moje mjesto pod suncem" i projektu udruge CeKaDe iz Rijeke govore Mirko Ilić, Slavenka Drakulić, Rujana Jeger i Zoran Grozdanov, a razgovor moderira Seid Serdarević u subotu, 24. rujna, u 17 sati, na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Svečana dodjela Nagrade Ivo Hergešić
Svečana dodjela Nagrade novoutemeljene Nagrade Ivo Hergešić Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa za najbolje kazališno ostvarenje u protekloj kazališnoj sezoni održat će se u Zagrebu u nedjelju, 26. rujna, s početkom u 12 sati.

Dalibor Talajić: "La Molnar - priča o Ljiljani Molnar Talajić"
U knjizi "La Molnar" (Beletra, 2021.) objedinjena su sjećanja, uspomene odrastanja i života sa slavnom majkom koje je nakon smrti velike operne pjevačice Ljiljane Molnar Talajić 2007. godine zapisivao njezin sin Dalibor Talajić, akademski glazbenik, strip crtač međunarodnog ugleda, glumac i spisatelj.

Predstavljanje knjige M. Lipovca i J. Radić "Dobro ugođena politika: sjećanja Stjepana Radića mlađeg"
Izdavačka kuća Sandorf najavljuje predstavljanje knjige Marijana Lipovca i Jane Radić "Dobro ugođena politika: sjećanja Stjepana Radića mlađeg" koje će se održati 27. rujna 2021. u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.