Kolumne

ponedjeljak, 5. srpnja 2021.

Novosti iz književnosti 5.srpnja 2021.

 

Predstavljanje knjige "Doba presvlačenja" (Zeit der Häutung) autora Roberta Kleindiensta, u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Gradske knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, održat će se u utorak, 6. srpnja, u 19 sati, na terasi caffe bara Agava ispred karlovačke Gradske knjižnice.

U izdanju Plejade iz Zagreba iz tiska je izašla zbirka kratkih priča novinarke i književnice iz Gline Jagode Kljaić, "Kuća sa zelenim barkodom. Priče iz epicentra", posvećena ljudima i događajima u vezi s razornim  potresom koji je pogodio najveći dio Sisačko-moslavačke županije.

Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima (Pravilnik KAM) objavljen je online  u sunakladništvu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatskoga državnog arhiva i Muzejskoga dokumentacijskog centra.

Nagrada East – West Golden Arch utemeljena je 2018. godine, a dodjeljuje se najboljim filmskim ostvarenjima s prostora Euroazije. "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste uvršten je na listu od 38 dugometražnih igranih filmova koji su na proširenom popisu za nominaciju za nagradu koja se dodjeljuje u listopadu ove godine.

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.