Kolumne

ponedjeljak, 5. srpnja 2021.

Kaštelanski Đardin čitanja i pripovijedanja – park Gojača u Kaštel Sućurcu (utorak 6. 7. u 20.00)

Kaštelanski Đardin čitanja i pripovijedanja Gradska knjižnica Kaštela organizira u parku (Gojača) u Kaštel Sućurcu u utorak 6. srpnja s početkom u 20 sati i tom prilikom će učenici iz kaštelanskih škola čitati kaštelanske legende, predaje, priče i narodne stihove o Kaštelima. Tako će svi zainteresirani moći ovom prilikom poslušati narodne stihove o kaštelanskim svetištima, predaje o Gospi na Hladi, Gospi od Milosti, Gospi od Stomorije te legende o Ivanu Kumbatu, Kaštelaninu, zapovjedniku otoka Krfa, legendu o Miljenku i Dobrili, legendu o drvenim raspelima fra Fulgencija Bakotića, te putopise stranih putopisaca o Kaštelima. Gradska knjižnica Kaštela pripremila je i poneka iznenađenja za sve nazočne pa će tako svi koji točno odgovore na neke kaštelanske stare zagonetke i pitalice moći osvojiti zbornik Pinka smija ili Kaštelanske štorije

Đardin čitanja je još jedan projekt koji su Gradska knjižnica Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela, uz Kaštelanske eko kućice za knjige – Male kaštelanske besplatne knjižnice, pokrenule u sklopu Godine čitanja, Godine Marka Marulića i u sklopu Kaštelanske kreativne ulice Kaštelanskog crljenka.  

Glavna i osnovna ideja kaštelanskog Đardina čitanja jest poticanje čitanja u Kaštelima i očuvanje i promicanje kaštelanske kulturne baštine.

Čitajmo zajedno u domovini Zinfandela / Crljenka kaštelanskog!

GKK

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.